Tickets

Roeiclinic om eenzaamheid onder Tilburgse jongeren tegen te gaan

13 augustus 2024

Voor de tweede keer hebben we, in samenwerking met Stichting Brabant Maatjes, een roeiclinic georganiseerd bij roeivereniging TOR in Hilvarenbeek. Deze roeiclinic was een initiatief van Stichting Brabant Maatjes, die zich inzet om eenzaamheid onder jongeren te verminderen.

Focus op mentale gezondheid

Roeien biedt niet alleen fysieke voordelen, maar bevordert ook teamwork en helpt jongeren beter om te gaan met stress en spanning. Deze eigenschappen maken roeien tot een krachtig middel om eenzaamheid te verminderen en de zelfredzaamheid van jongeren te versterken.

Over Stichting Brabant Maatjes

Sinds 2019 zet Stichting Brabant Maatjes zich in voor het versterken van sociale verbondenheid en het verminderen van eenzaamheid bij jongeren in de provincie Brabant. De stichting brengt jongeren met elkaar in contact door toegankelijke activiteiten te organiseren waaraan iedereen eenvoudig kan deelnemen. Met initiatieven zoals de roeiclinic richt Stichting Brabant Maatjes zich op het bevorderen van de mentale gezondheid en het vergroten van de zelfredzaamheid van jongeren.

Meer informatie

Bezoek de website van Stichting Brabant Maatjes voor meer informatie en om te zien hoe jij kunt bijdragen.