Sport in Tilburg
»

Vragen over buiten sporten

Vragen over buiten sporten

V: Is er een landelijk protocol op het gebied van sporten?
A: Ja, het NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, in afstemming met het ministerie van VWS én het RIVM, een protocol “Verantwoord Sporten” opgesteld.

V: Mogen buitensportaccommodaties weer open?
A: Ja, buitenaccommodaties mogen weer open. Sportaanbieders die gebruik willen maken van de gemeentelijke buitenaccommodaties dienen contact op te nemen via verhuur@tilburg.nl.

V: Wat zijn de voorwaarden om buiten te sporten?
A: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Iedereen onder de 18 jaar mag zijn of haar sport gewoon beoefenen in trainingsverband en met onderlinge wedstrijden. Officiële wedstrijden en competities zijn niet toegestaan. 

V: Is publiek toegestaan?
A: Nee, publiek is bij de sportaccommodaties is m.i.v. 29 september 18:00 uur niet toegestaan. Dit geldt voor alle activiteiten ongeacht of het wedstrijden, trainingen of demonstraties zijn. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld bestuursfunctionarissen. Rij-ouders van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten. 

V: Is de horeca geopend?
A: Nee, de horeca is gesloten.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Nee, de tribunes zijn gesloten. Er is geen publiek toegestaan. 

V: Zijn kleedkamers en douches geopend?
A: Nee, naast sportkantines zijn ook kleedkamers en douches gesloten. 

V: Is er een maximale groepsgrootte voor de sportactiviteiten?
A: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. 

V: Tot waar mogen ouders/verzorgers mee naar 1 van deze accommodaties?
A: Er wordt met nadruk gevraagd om zoveel mogelijk zelfstandig naar de trainingen te komen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden. Het verzoek is om niet te lang vooraf aanwezig te zijn (max 5 minuten) en na de training weer direct naar huis te gaan. Publiek is tijdens een training niet toegestaan.

V: Welke sportverenigingen blijven trainingen aanbieden?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij trainingen aanbieden. Bij teamsporten en contactsporten vanaf 18 jaar is het toegestaan in groepjes van maximaal 4 personen. Wedstrijden gaan niet door, enkel wedstrijden onderling met teams (onder 18) van de eigen club is toegestaan.
De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.

V: Wat zijn de noodmaatregelen vanuit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant?
A: Voor algemene vragen over alle noodmaatregelen kun je terecht op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

V: Wat doet Buurtsport?
A: Buurtsport Tilburg is buiten in de wijken aanwezig. We draaien weer onze normale activiteiten zoals je van ons gewend bent. Houd de Facebook pagina's van onze Buurtsport medewerkers in de gaten. Mocht je hierover vragen hebben, mail naar buurtsport@tilburg.nl.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar secretariaat.sport@tilburg.nl

Verder Lezen