Sport in Tilburg
»

Vragen over binnen sporten

Vragen over binnen sporten

V: Mag er weer binnen worden gesport?
A: Ja, er mag weer binnen worden gesport en de binnensport accommodaties zijn onder restricties weer open, met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Dit houdt het volgende in:

1. T/m 17 jaar mag gewoon getraind worden. Binnen gelden geen belemmeringen qua groepsgrootte of onderlinge afstand. (Bij aanwezigheid van 18+ personen, zie punt 3 met maximaal groepsgrootte van 30 personen).

2. Voor 18 jaar en ouder geldt bij binnensport dat sporten in teamverband niet is toegestaan (maximale groepsgrootte is 4 personen). 

3. Voor individuele sportdeelname vanaf 18 jaar en ouder geldt dat je binnen in groepjes van maximaal 4 personen mag sporten met een totale maximale groepsgrootte van 30 personen, met 1,5 meter afstand en inachtneming van de coronamaatregelen. Hierbij geldt ook een maximum va n30 personen per zelfstandige binnenruimte.

Wedstrijden en toernooien zijn niet toegestaan voor alle sporten en alle leeftijden.

V: Gaat het fitnesscentrum en het squashcentrum in Sportcomplex T-Kwadraat weer open?
A: Het squashcentrum is helaas gesloten. Bezoekers die reeds een baan hadden gereserveerd worden hier nog apart over geïnformeerd. Het fitnesscentrum is wel open. Reserveer je tickets voor fitness via de webshop.

V: Welke binnensport accommodaties in Tilburg gaan er open?
A: De gemeentelijke binnensporthallen blijven open*, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Meer informatie volgt via je sportvereniging.

*Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in de gemeentelijke sportaccommodaties, bepalen zelf of zij open blijven. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de organisatie zelf.

V: Hoe kan ik deze accommodaties reserveren?
A: Sportaanbieders die gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties kunnen contact opnemen met team Verhuur via verhuur@tilburg.nl. Geef bij je aanvraag aan om welke accommodatie, tijd, activiteit, doelgroep, maximaal aantal personen en activiteit het gaat. Team Verhuur kan je informeren over de openingstijden en beschikbaarheid van de gewenste accommodatie. 

V: Wat zijn de voorwaarden voor sportscholen?
A: Sportscholen mogen open blijven. Wel zijn er een aantal voorwaarden:
-Er mogen maximaal 30 personen per tijdsblok in een zelfstandige ruimte bij elkaar zijn. Dit is inclusief trainer en begeleiding.
-Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder geldt dat je individueel en in groepjes van maximaal 4 personen mag sporten, met 1,5 meter afstand en inachtneming van de coronamaatregelen.
-Groepslessen zijn toegestaan volgens bovenstaande regels. Dit betekent dat meerdere groepjes van 4 personen mag, mits de groepjes onderling van elkaar ruime afstand houden en er niet van groepje onderling gewisseld wordt.

V: Voldoen de accommodaties aan de RIVM richtlijnen en branche protocollen?
A: Ja, de accommodaties voldoen aan de gestelde richtlijnen en maatregelen. 

V: Worden de binnensportaccommodaties goed geventileerd?
A: Alle gemeentelijke accommodaties beschikken over een mechanische ventilatie (m.u.v. gymzaal Cederstraat). In de accommodatie wordt maximaal geventileerd. Indien men extra wil ventileren kan men waar mogelijk ramen openen. Vraag de beheerder om je hierbij te assisteren.

V: Wat zijn de adviezen rondom mijn bezoek aan de binnensport accommodaties?
A: Kleed je zo thuis om! Kleedkamers zijn enkel geopend voor onderwijsinstellingen. Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de sportactiviteit binnen bij de sportaccommodatie. Bij de entree van de sportaccommodatie staan desinfectiemiddelen. Waar mogelijk zijn looproutes in de accommodatie aangebracht, om kruising van verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. 

V: Wat zijn de adviezen rondom het dragen van een mondkapje? 
A: Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht overal in de gemeentelijke accommodaties (dus ook zwembaden, ijsbanen en sporthallen) behalve als je aan het sporten bent. Zonder mondkapje mag je de accommodaties niet betreden. 

V: Wat zijn de voorwaarden om binnen te sporten?
A: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat er gesport mag worden op minimaal 1,5 meter afstand met een maximale groepsgrootte van 4 personen (exclusief trainer). Er mogen per zelfstandige ruimte maximaal 30 personen aanwezig zijn. Meerdere groepjes van 4 personen zijn toegestaan, mits zij op ruime afstand van elkaar sporten en personen tussen de groepjes niet uitgewisseld worden. Wedstrijden zijn niet toegestaan. De gebruiker (vereniging) dient een 'Corona-verantwoordelijke' als centraal aanspreekpunt aan te stellen, die het protocol en de landelijke richtlijnen opvolgt en trainers en begeleiders hiervan op de hoogte stelt.

V: Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?
A: De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor desinfectie van gebruikte materialen. De accommodatie levert de schoonmaakmiddelen, de beheerder ondersteunt de gebruiker bij de schoonmaak. Het desinfecteren vindt plaats in de gehuurde tijd. De Corona verantwoordelijke kan hierop worden aangesproken. 

V: Zijn de kleedkamers geopend?   
A: Kleed je thuis om. Kleedkamers zijn enkel geopend voor onderwijsinstellingen. Douchen is niet toegestaan en kluisjes blijven vooralsnog gesloten.

V: Zijn de toiletten geopend?
A: Ja, toiletten zijn geopend. Verzoek is wel om zoveel mogelijk vooraf en na afloop thuis te gaan. 

V: Is de horeca geopend?
A:  Nee, de horeca is gesloten.

V: Zijn de tribunes geopend?
A: Nee, de tribunes zijn gesloten. Er is geen publiek toegestaan. 

V: Tot waar mogen ouders/verzorgers mee naar 1 van deze accommodaties?
A: Er wordt met nadruk gevraagd om zoveel mogelijk zelfstandig naar de trainingen te komen. Indien dat niet mogelijk is, kunnen ouders de kinderen afzetten op de parkeerplaats of fietsenstalling en dus niet de sportaccommodatie betreden. Het verzoek is om niet te lang vooraf aanwezig te zijn (max 5 minuten) en na de training weer direct naar huis te gaan. Publiek is tijdens een training niet toegestaan.

V: Gaan alle binnensportverenigingen de trainingen weer hervatten?
A: Sportverenigingen bepalen zelf of zij weer trainingen aanbieden. De vereniging verzorgt alle communicatie richting leden en ouders. Je wordt dus via de vereniging op de hoogte gesteld.


Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar secretariaat.sport@tilburg.nl

Verder Lezen