Sport in Tilburg
»
»

Planning en voortgang

Planning en voortgang

Van der Weegen Bouwgroep uit Tilburg gaat de werkzaamheden samen met Hoppenbrouwers Techniek BV uit Udenhout uitvoeren. De werkzaamheden zijn begonnen in week 22 (27 mei) en duren een klein jaar. Naar verwachting wordt de nieuwe sporthal begin mei 2020 opgeleverd. Een van de manieren om de sporthal duurzaam te maken is het gebruik van stro.

Nieuwsupdate 4 maart 2020
De realisatie van de sporthal loopt redelijk voorspoedig. De ruwbouw en het gevelwerk is nagenoeg gereerd en het is nu tijdo m ons te richten op de afbouw. I.v.m. met eventuele overlast willen wij u informeren over het feit dat we op 4 maart de begande grondvloer en op 18 maart de verdiepingsvloer gaan storten en vlinderen.

Dit houdt in dat we in de ochtend de vloer storten en dan enige tijd moeten wachten tot deze voldoende is opgestijfd. Daarna wordt de vloer met speciale machines gevlinderd en gepolijst wat helaas gepaard gaat met geluidsoverlast. Door het vlinderen en polijsten wordt wordt de vloer slijtvast, vlak en krijgt een mooie een glans. De duur van deze bewerking is afhankelijk van de droogsnelheid van de beton en wij voorzien dan ook dat deze bewerking tot in de nachtelijke uren doorlopen.

Als het vlinderen en polijsten van de vloer gereed is dienen de machines aansluitend te worden afgevoerd. Met name in de nacht van 18 op 19 maart kan dit extra overlast veroorzaken omdat de machiens dan via een sparing in het dak met een hijskraan worden verwijderd.

Verder Lezen

Werkzaamheden Roomley

Sportbedrijf Tilburg