Sport in Tilburg
»

Thema: Ouders in de vereniging

Thema: Ouders in de vereniging

Ouders kunnen heel belangrijk zijn als het gaat om het stimuleren van hun kinderen om te gaan sporten. Zij kunnen ook een positieve rol vervullen binnen de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan het draaien van bardiensten of een team trainen of coachen. Daarnaast hebben zij een belangrijke voorbeeldfunctie langs de lijn. Soms kunnen ouders emotioneel reageren of kritisch zijn op trainers en coaches, scheidsrechters of spelers. Het is daarbij belangrijk om duidelijkheid te scheppen over de rollen en verantwoordelijkheden rondom een sportteam. Goede communicatie is daarbij een must! Wil jij meer over dit onderwerp weten? Mail dan naar sportplezier@tilburg.nl

Meer over dit thema:

  • Ivo Spanjersberg is sportpsycholoog, communicatietrainer en coach. Hij geeft enkele belangrijke tips over ouders langs de lijn! Deze lees je hier.   
  • "Pap, doe normaal!"
    Op 25 maart 2019 vond de humoristische theatervoorstelling "Pap, doe normaal!" plaats. Hier kwamen maar liefst 650 bezoekers op af. Tijdens deze voorstelling kwamen veel mooie en herkenbare voorbeelden voor ouders en kinderen aan bod. Check hier de aftermovie!

Best practice
Heb jij een best practice over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via sportplezier@tilburg.nl

 

Verder Lezen