Sport in Tilburg
»
»

Vacature Buurtsport medewerker (16 uur)

Vacature Buurtsport medewerker (16 uur)

Lijkt het jou leuk om sport- en bewegingsactiviteiten te doen met jongeren in de wijk? En ben jij een spring in het veld? Dan zou deze vacature bij het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg perfect bij jou kunnen passen! De medewerkers van het team Sportstimulering ondersteunen scholen, verenigingen en organisaties op het gebied van sport en bewegen. Het team organiseert voor en met hen sportieve activiteiten en toernooien in Tilburg.  

Wat ga je doen?
Als buurtsportmedewerker voer je sport- en bewegingsactiviteiten uit voor jongeren in de wijk. Als buurtsportmedewerker ben je in staat, zowel zelfstandig als samen met collega's, activiteiten te organiseren. Je speelt in op de beweegbehoefte van jongeren van 10 tot 23 jaar en weet ze ook te prikkelen om ontwikkelingen door te maken. Je hebt een breed aanbod van sport-, spel- en begeleidingsvormen ter beschikking. Je kunt het verschil maken en tegelijkertijd een veilige sportsituatie creëren en behouden.

Hoe ziet je dag eruit?
Je begint de dag een uurtje later omdat je vanavond doorwerkt. Je start met teamoverleg waarin jij je collega's informeert over jouw activiteiten en over het gesprek met jongerenwerk. Je vraagt je collega's van de werkgroep evenementen om ondersteuning bij het opzetten van het draaiboek en bespreekt een specifieke casus over het gedrag van een jongere tijdens een toernooi. Na het overleg breng je een bezoek aan de pauzeactiviteiten van een school in je wijk. De leerlingen herkennen je al van ver aan je blauwe sportjack. Je observeert, praat met de jongeren en maakt ze enthousiast om aan te sluiten bij jouw woensdag activiteit. In de middag ga je naar het Buurtsportkantoor waar je luncht met je collega voordat je je stagiaire ontvangt voor de maandelijkse evaluatie. Je zoekt een werkplek om je roosters bij te werken en die e-mail te beantwoorden met de hulpvraag van de wijkregisseur. Dan is het ineens drie uur. Tijd voor actie! Je spoed je naar het Cruyff-court waar de jongens van 11 tot 13 jaar al klaarstaan voor een wekelijks potje voetbal. Aansluitend terug naar de zaal om je vaste groep meiden te helpen met hun hip-hop demo. Dan even rust… Je neemt je voorbereiding voor vanavond door: de eerste bijeenkomst van de cursus Citytrainer. Dit keer voor oudere jongeren. Weer een heel andere groep met een heel andere aanpak. Dat is Buurtsport. Geen dag hetzelfde…

Wie ben jij?
Als buurtsportmedewerker ben je in staat om:
· Zelfstandig te plannen, organiseren en uitvoeren van sportactiviteiten in de wijken en buurten van Tilburg;
· Je bent er goed in om onder verschillende petten te werken. Hierbij moet je denken aan de rollen van: coach, scheidsrechter, opvoeder, orde handhaver en netwerken;
· Je behoudt het contact met jongeren uit de wijk;
· Je kunt goed samenwerken met verschillende mensen;
· Je hebt ervaring met het maken van een wijkanalyse en het schrijven van een plan van aanpak; 
· Je hebt een sociaalpedagogische achtergrond;
· Je bent bereid om ook in de avonduren te werken;
· MBO werk- en denkniveau; Afgeronde opleiding op sport- en spelgebied: CIOS/ ROC Sport en Bewegen niveau 4 of vergelijkbaar.

Wat krijg je ervoor terug?
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 7. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 1.896,- maximaal € 3.114,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op www.tilburg.nl/vacatures.

Interesse?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Rolph van Riel, teamleider Buurtsport, telefoonnummer 06-257 389 91. Solliciteren kun je door op de orange knop ´Solliciteer hier´ te klikken (rechtsboven).

Verder Lezen
meer over
Thema: Opleidingen / ondersteuning
Origineel kinderfeestje bij T-Kwadraat