Sport in Tilburg
»
»

Sportplezier

Sportplezier

We komen allemaal graag bij een sportvereniging waar het veilig en vertrouwd voelt. Waar plezier centraal staat en vrijwilligers, (jeugd-) leden, ouders en bezoekers zorgeloos genieten. Waar je met z’n allen trots op kan zijn. Dit maakt een vereniging aantrekkelijk voor nieuwe leden, vrijwilligers, sponsoren en andere samenwerkingspartners.

Iedereen kan bijdragen aan Sportplezier
Elke vereniging heeft actief aandacht voor een positieve sportcultuur. Bestuurders hebben daarin een belangrijke rol. Zij bepalen de koers van de vereniging en kunnen zorgen dat Sportplezier hoog op de agenda staat. Dit is bepalend voor de sfeer en cultuur van een vereniging.

Trainers en coaches stellen plezier boven winst. De trainers en coaches hebben veel invloed op het plezier van de sporters en zijn een belangrijke groep om Sportplezier te
maken.

Supporters zijn positief. De manier waarop omstanders zoals ouders reageren heeft veel invloed op het spelplezier van de sporters. Supporters zijn zich daar vaak niet van bewust. Als we mensen bewust maken van hun gedrag en het gedrag van anderen, zetten we de eerste stap naar een gedragsverandering, waarbij iedereen positief aanmoedigt.

Sportplezier Tilburg biedt: 
• Scholingen voor bestuurders,
trainers en supporters
• Concrete stappenplannen voor
verenigingen
• Inspiratiesessies
• Inzet van studenten voor pedagogische
ondersteuning
• Kennis delen met het verenigingsnetwerk
Sportplezier Tilburg

Wil je aan de slag met Sportplezier bij jouw vereniging? Neem contact op met sportplezier@tilburg.nl.

meer over
Aangepast sporten
Jongeren Op Gezond Gewicht