Sport in Tilburg
»
»

Sportplezier Tilburg

Sportplezier Tilburg

Maak sport van plezier!

We komen allemaal graag bij een sportvereniging waar het veilig en vertrouwd voelt. Waar pleziercentraal staat en vrijwilligers, (jeugd-) leden, ouders en bezoekers zorgeloos genieten. Waar je met z’n allen trots op kan zijn. Dit maakt een vereniging aantrekkelijk voor nieuwe leden, vrijwilligers, sponsoren en andere samenwerkingspartners.

Iedereen kan bijdragen aan Sportplezier 
Elke vereniging heeft actief aandacht voor een positieve sportcultuur. Bestuurders hebben daarin een belangrijke rol. Zij bepalen de koers van de vereniging en kunnen zorgen dat Sportplezier hoog op de agenda staat. Dit is bepalend voor de sfeer en cultuur van een vereniging. 

Trainers en coaches stellen plezier boven winst. De trainers en coaches hebben veel invloed op het plezier van de sporters en zijn een belangrijke groep om Sportplezier te
maken. 

Supporters zijn positief. De manier waarop omstanders zoals ouders reageren heeft veel invloed op het spelplezier van de sporters. Supporters zijn zich daar vaak niet van bewust. Als we mensen bewust maken van hun gedrag en het gedrag van anderen, zetten we de eerste stap naar een gedragsverandering, waarbij iedereen positief aanmoedigt.


Thema's Sportplezier 
Sportplezier werkt met diverse thema's, om gericht de verenigingen te kunnen ondersteunen. Lees meer over deze thema's door erop te klikken:


Sportplezier Tilburg biedt scholingen voor bestuurders, trainers en supporters en concrete stappenplannen voor verenigingen. Ook verzorgt het inspiratiesessies. Er kan gezorgd worden voor inzet van studenten voor pedagogische ondersteuning. En bovenal wordt kennis gedeeld met het verenigingsnetwerk Sportplezier Tilburg. 

Wil je aan de slag met Sportplezier bij jouw vereniging? Neem contact op met sportplezier@tilburg.nl.

Verder Lezen
meer over
Seniorensport
Jongeren Op Gezond Gewicht