Sport in Tilburg
»
»
»

Zoek lekker verkoeling met deze hitte, maar blijf alert!

27-7-2018 13:09:00

Zoek lekker verkoeling met deze hitte, maar blijf alert!

Er lijkt maar geen einde te komen aan het tropische weer in ons kikkerlandje. In Tilburg was het afgelopen donderdag zelfs het allerwarmst. Met 38 graden op de thermometer zit er niet veel anders op dan rustig aan te doen en verkoeling te zoeken. En dan kom je al gauw bij het zwembad uit. Super leuk, een dagje zwemmen, maar met dit weer ben je niet de enige en kan het erg druk zijn in het zwembad. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje, zo bleek afgelopen woensdag nog. Eén van onze lifeguards sprong in het water toen een jong kindje, zonder diploma én zonder bandjes, meerdere malen kopje onder ging nadat hij van de glijbaan was gegaan.

Doe altijd bandjes om, ook in ondiep water
Afgelopen woensdag hield één van onze lifeguards toezicht bij de rode familieglijbaan. Op een gegeven moment zag ze een jongetje van een jaar of 4/5 zonder bandjes van de glijbaan gaan en werd extra alert. Ze hield het kindje in de gaten en zag vervolgens het kindje een paar keer onder water gaan. Ze aarzelde geen seconde, sprong het water in en haalde het jongetje op de kant. "Het is nu goed afgelopen, maar ik moet er niet aan denken dat ik aan de andere kant stond of net een andere bezoeker aan het helpen was.", aldus onze lifeguard die erg geschrokken was. Het is dus belangrijk om altijd bandjes bij je kinderen om te doen en in de buurt te blijven als ze nog geen zwemdiploma hebben. Ook als ze in ondiep water zijn. "Afgelopen donderdag heb ik 4 peuters en kleuters uit het baby-peuterbadje gehaald, omdat ze zonder bandjes in het water zaten, terwijl de ouders op de ligweide lagen.", vertelt een andere lifeguard van Recreatiebad Stappegoor. "Zelfs in 10 cm kun je verdrinken. "

Blijf altijd in de buurt en laat je niet afleiden
Als je kind nog geen zwemdiploma heeft, zorg dan dat je je kind altijd in het vizier hebt. Vanaf je handdoek op de ligweide kun je je kind niet altijd goed zien. Met deze drukte ben je iemand zo uit het oog verloren. Ga samen met je zoon of dochter van de glijbaan, ga mee in het baby-peuterbadje en maak er samen een leuke dag van.  

Rood op het bad
Wij hebben veel lifeguards rondlopen en zij doen natuurlijk hun uiterste best om zoveel mogelijk te zien en om in te grijpen waar nodig. Maar toch kun je ook als lifeguard niet altijd alles zien. En vooral op deze extra drukke dagen, met een volle ligweide en veel mensen in het zwembad, zit een ongelukje in een klein hoekje. Let dus altijd goed op je kind(eren). En als je goed oplet, is een dagje zwemmen natuurlijk hartstikke leuk en kun je een zorgeloos dagje vol waterpret beleven!

Verder Lezen