Sport in Tilburg
»
»

Zilver voor twee gezondere sportkantines in Tilburg

Uitreiking in Sportcafé 't Ruiven op dinsdag 18 februari 2020
19-2-2020 09:39:00
Uitreiking in Sportcafé 't Ruiven op dinsdag 18 februari 2020

Zilver voor twee gezondere sportkantines in Tilburg

Een gezonder en aantrekkelijk assortiment in de sportkantine. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) heeft het Sportbedrijf het assortiment van de kantines in Sporthal 't Ruiven en Sporthal de Blaak aangepast. De locaties zijn gekeurd en in januari is voor beide kantines het zilveren Team:Fit certificaat behaald. Team:Fit, dat zich inzet voor gezondere sportkantines, ondersteunde bij het mogelijk maken hiervan. Team:Fit is het landelijke initiatief van JOGG om sportkantines gezonder te maken. Na Sportcomplex Drieburcht zijn dit opnieuw twee sportkantines, geëxploiteerd door de gemeente Tilburg, die een certificaat ontvangen.  

Gezondere keuzes
De horeca van deze locaties is, samen met de locaties Drieburcht en Roomley, vanaf september 2018 in handen van het Sportbedrijf. Sportcomplex Drieburcht was de eerste locatie in Tilburg die voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Deze kantine behaalde in april 2019 een gouden certificaat.

Samen met Team:Fit zijn nu ook de producten in de twee andere sportkantines aangepast en is er gewerkt aan de uitstraling van de horeca. Voor verschillende producten is nu een gezond alternatief gekomen. Zo staan er volkoren tosti's op de kaart. Op de toonbank staat groente en fruit. De gezondere keuzes zijn op de menukaart duidelijk zichtbaar gemaakt.  

Voorbeeld voor andere sportkantines
JOGG richt zich op het gezonder maken van de sportomgeving voor jongeren, onder andere via Team:Fit. Via gemeentelijke sportaccommodaties of zwembaden kunnen gemeenten zelf een gezondere omgeving stimuleren. Het Sportbedrijf wil met de eigen horeca locaties een voorbeeld zijn voor de sportkantines in Tilburg. Wethouder Sport Tilburg, Rolph Dols: ”Steeds meer sportlocaties zijn bezig het productenaanbod gezonder te maken. Mooi dat deze twee locaties het zilveren certificaat hebben gekregen. Zo geven we als gemeente op steeds meer plekken het goede voorbeeld.”    

Verder Lezen