Sport in Tilburg
»
»

Wat je moet weten over de EK Fanzone in Tilburg

11-7-2017 16:43:00

Wat je moet weten over de EK Fanzone in Tilburg

Tijdens het EK zijn er wedstrijden in het Koning Willem II stadion op 18 juli, 21 juli, 24 juli, 27 juli en 30 juli. Tijdens deze wedstrijddagen is er een EK-fanzone op het Pieter Vreedeplein. Van 13.00 tot 20.00 uur zijn hier allerlei activiteiten te doen: bekende freestylers komen langs, er worden voetbalclinics gegeven, je kunt deelnemen aan vele voetbalspelletjes of zelf een wedstrijdje voetballen op één van de veldjes. Ook is er een podiumprogramma met optredens van bands, DJ's en interactieve shows. Elke dag zijn er leuke prijzen te winnen bij de Mobiele Fanzone. Om 19.00 uur start onder begeleiding van een brassband en samen met alle fans de fanwalk richting de wedstrijd in het Koning Willem II stadion (een wandeling van 2,5 km). Voor bezoekers van de wedstrijd die meelopen met de fanwalk rijdt er na afloop van de wedstrijd een pendelbusje naar het centrum.

Op de kwartfinaledag (30 juli) is de EK fanzone open vanaf 13.00 uur. De eindtijd is nog niet bekend, dit omdat er nog geen duidelijkheid is over de aanvang van de kwartfinalewedstrijd.

EK fanzone bij België - Nederland
Rondom de wedstrijd België - Nederland zijn er speciale activiteiten op de EK Fanzone. Zo geven ex-internationals Kirsten van de Ven en Renée Slegers een clinic, is er een ING Pole Soccer toernooi met Anouk Hoogendijk en komt het Brabants Dagblad met een megagrote XXL Selfiestick waarmee je je met één druk op de knop op de voorkant van het dagblad kan zetten. De muziek wordt deze dag verzorgd door DJ Maurice, de Joel Borelli Show en de Dikdakkers. Op deze dag start om 18.30 uur de fanwalk richting het stadion. Ook de Oranje fanbus rijdt hierin mee.

Exacte programma fanzone
Elke wedstrijddag is er weer een ander programma voor de EK fanzone. Zo komen op dinsdag 18 juli drie IJslandse topbands naar Tilburg om op te treden. Diezelfde dag zijn ook freestyle koning Soufiane Touzani en Chaimadame aanwezig om een show te geven. Op vrijdag 21 en zondag 30 juli verzorgt Nelson de Kok enkele interactieve voetbalshows. Ook vinden er verschillende dansoptredens en -clinics plaats. De muziek tijdens het de fanzone wordt verzorgd door de Kidz-DJ met sportshow.
Het exacte programma per wedstrijddag met alle tijden wordt twee dagen van te voren bekend gemaakt op de website


Reisinformatie voor bezoekers wedstrijden WEURO 2017 Tilburg

Met de auto
Vanaf de A58, de A65, de N269 en de N261 wordt iedereen via borden langs de weg naar de beschikbare parkeerlocatie verwezen. Vanaf de parkeerlocatie zijn er gratis bussen die je naar het stadion brengen. Houd rekening met ongeveer 25 minuten extra reistijd vanaf de parkeerlocatie naar het stadion. Na afloop van de wedstrijd zijn er ook gratis bussen terug naar de parkeerlocatie. Parkeren bij het Koning Willem II stadion is tijdens de WEURO 2017 niet mogelijk.

Met het openbaar vervoer
Vanaf treinstation Tilburg Centraal is het stadion te bereiken via buslijn 8 Het Laar. De reistijd vanaf het treinstation naar het voetbalstadion is ongeveer 15 minuten. Dit busvervoer is niet gratis.

Praktische informatie stadion
In het Koning Willem II stadion kan tijdens EK wedstrijden alleen worden betaald met speciale oranje EK munten. Deze zijn voor en tijdens de wedstrijden in het stadion te koop bij horecamedewerkers herkenbaar aan groene kleding waarop staat 'munten'. Munten kopen kan met contant geld en pin.

Kermis
In het centrum van Tilburg vindt van vrijdag 21 t/m zondag 30 juli ook de grootste kermis van de Benelux plaats. Op maandag 24 juli is het Roze Maandag. Combineer dus de wedstrijd met de fanzone en de kermis en maak er een leuk dagje uit van.
In verband met de kermis is het centrum lastig bereikbaar voor autoverkeer.

Wil je nog kaartjes kopen voor één of meerdere Tilburgse wedstrijden? Ga dan naar weuro2017.nl/tickets.

Verder Lezen