Sport in Tilburg
»
»

Waarom sporten met een vriendin zoveel leuker is!

16-3-2018 11:20:00

Waarom sporten met een vriendin zoveel leuker is!

De drempel om te gaan is hoog, je hebt geen zin om door de regen te fietsen, "ik ga morgen wel in plaats van vandaag". Misschien herken je één van deze redenen wel om niet te gaan sporten. Daarom is het goed om samen met een vriendin te gaan sporten. De kans dat je niet gaat wordt aanzienlijk kleiner en als de een geen zin heeft, kan de ander net die reden zijn om wel te gaan. Waarom is het sporten met een vriendin nou eigenlijk zo leuk?

Betere prestaties
Uit diverse onderzoeken blijkt dat sporten met een vriend of vriendin je prestaties verbetert. Er is namelijk een onderzoek gedaan onder meer dan 1 miljoen hardlopers. Uit de resultaten kwam naar voren dat mannen gemotiveerd raken door vriendinnen én vrienden. Maar vrouwen alleen door vriendinnen. Echter is dat niet het enige wat vriendinnen motiveert.

Ook je aangeboren competitiedrang motiveert je om beter te presteren, uit het onderzoek bleek namelijk, dat als een vriendin :  
- 10 minuten langer rende, rende de andere vriend nog eens 3 minuten extra
- Een extra kilometer had gerend, rende de andere vriend nog eens 0,3 kilometer extra
- 10 calorieën verbrandde, verbrandde de andere vriend 3,5 calorieën meer

Samen sporten = samen lachen
Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de prestaties, het moet ook gezellig zijn. Door samen te sporten heb je ook meer lol. Baal je bijvoorbeeld van je bezwete rode hoofd? Of gaan de oefeningen niet helemaal zoals gepland? Met vriendinnen kun je erover praten en er vooral heel hard om lachen. Dit heeft een relativerende werking, waardoor je gemotiveerd blijft en vooral lol hebt. 

Bijpraten
Tegenwoordig heb je vaak ook nog eens een bomvolle agenda en is het al moeilijk genoeg om tijd voor elkaar te vinden. Daarom is samen sporten ook nog eens de perfecte gelegenheid om voor, tijdens en na het sporten lekker bij te kletsen. 

Verder Lezen