Sport in Tilburg
»
»

Vooruitblik op zondag: wat je moet weten over NAC - Willem II

13-4-2018 11:38:00

Vooruitblik op zondag: wat je moet weten over NAC - Willem II

De 'Derby van het zuiden' staat komende zondag op het programma in de Eredivisie. Willem II staat dan tegenover NAC in Breda. Gezien de stand op de ranglijst is het een cruciaal duel. Als Willem II wint, zijn ze zo goed als zeker verzekerd van lijfsbehoud. Mocht NAC winnen, dan is er nog volop werk aan de winkel voor de Tricolores om de nacompetitie te ontlopen. Om alvast wat in de stemming te komen hebben we een aantal feiten op een rijtje gezet.

 • Laatste uitoverwinning Willem II
  De laatste keer dat Willem II wist te winnen in Breda was op 14 september 2008, de hoogste tijd dus dat de Tricolores er weer eens met de winst vandoor gaan.

 • Fran Sol topscorer Eredivisie
  De man in vorm momenteel bij Willem II is Fran Sol, de Spaanse spits staat met nog 4 wedstrijden te gaan op 16 doelpunten. Mocht Fran Sol aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan staan, dan is hij de eerste Willem II-spits sinds de oprichting van de Eredivisie (seizoen 1956/57) die topscorer wordt.

 • Verdediging Willem II geteisterd door blessures en schorsingen
  Peters, Meißner en Lachman zullen aankomende zondag niet aan de aftrap kunnen verschijnen door langdurige blessures en/of schorsingen. Vermoedelijk zal Job van der Linden daarom samen met Freek Heerkens het centrale duo vormen.

 • Veel doelpunten
  In de afgelopen 10 ontmoetingen tussen Willem II en NAC lag de bal 25 keer in het netje. Dit betekent dat er gemiddeld 2,5 doelpunten per wedstrijd worden gescoord. Slechts één keer werd het 0-0. De grootste uitslag in het voordeel van Willem II was op 22 mei 2016, toen werd het 3-1 waardoor NAC nog een jaar extra in de Jupiler League mocht uitkomen.

 • Degradatiestrijd
  Zowel NAC als Willem II hebben maar 4 punten meer dan Roda JC, de nummer 16 van de Eredivisie. Het doelsaldo van de ploeg uit Breda is iets slechter dan dat van de Tilburgers (-17 om -11). Je kunt dus wel zeggen dat de belangen van deze wedstrijd groot zijn.

 • Battle of the loanees
  NAC en Willem II voeren de lijst aan als het gaat om gehuurde spelers. De Bredanaars hebben 8 huurspelers onder contract staan (het grootste deel van Manchester City) en de Tricolores hebben de beschikking over 7 ‘loanees’.
Verder Lezen