Sport in Tilburg
»
»

Vernieuwingen binnensportaccommodaties in de zomermaanden

07-9-2020 15:28:00

Vernieuwingen binnensportaccommodaties in de zomermaanden

Normaal gesproken ligt het sportseizoen in de zomer altijd een aantal weken stil. Vanwege Corona was het dit jaar anders. Veel sportverenigingen gingen naar buiten en trainden deze zomer lekker door. En ook in de binnensportaccommodaties bleef het niet stil. Elk jaar staan er diverse opknapbeurten van gymzalen en sporthallen op de planning. In de laatste 5 jaar zijn er 9 gymzalen en 3 sporthallen aangepakt. Ook deze zomer is er in een aantal binnensportaccommodaties weer hard gewerkt aan een opknapbeurt. Bij Sporthal de Roomley vond zelfs een echte renovatie plaats.

Gymzaal de Schelf in Udenhout en Sporthal de Blaak in Tilburg zijn tijdens de zomervakantie voorzien van een nieuwe sportvloer. Daarnaast heeft Sporthal de Blaak een likje verf gekregen en is het voorzien van nieuwe toestellen zoals een nieuw klimrek. Sportvloeren worden doorgaans om de 14  jaar vervangen. En daar hebben de  sporthalgebruikers natuurlijk veel profijt van. De veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. De nieuwe vloer zorgt voor een betere demping en een betere grip waardoor de kans op sportblessures  minder groot is. Ook zien de zalen er door de nieuwe vloer weer mooi en fris uit.

Verduurzaming Sporthal de Roomley
Sinds vorig jaar mei 2019 is de gemeente Tilburg gestart met een verduurzamingsplan voor Sporthal de Roomley. Eén van de manieren om de sporthal duurzaam te maken is het gebruik van stro. De gevels zijn geïsoleerd met stro als isolatiemateriaal. Voor de gevelisolatie met stro is door Europa een Interreg NWE subsidie toegekend. Dit is dan ook de aanleiding dat dit gebouw nu als één van de eerste gebouwen duurzaam gerenoveerd werd. Daarnaast zijn oude gym materialen duurzaam hergebruikt. Een oude springkast is omgetoverd tot tafel, valmatten zijn gebruikt voor een nieuw zitje en de oude naamsaanduiding is gebruikt voor speelse binnenverlichting. Sinds eind augustus wordt er gesport in de nieuwe hal. De sporthal is daarmee helemaal weer van deze tijd.

Verder Lezen

Gymzaal de Schelf

Sportbedrijf Tilburg

Sporthal de Blaak

Sportbedrijf Tilburg