Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: Tilburgse binnensportverenigingen sporten er ondanks de maatregelen op los

29-6-2020 14:24:00

Vereniging in de schijnwerpers: Tilburgse binnensportverenigingen sporten er ondanks de maatregelen op los

vereniging in de schijnwerpers

Met de nodige maatregelen kan er alweer een tijdje buiten gesport worden op de vereniging en vanaf 1 juli mogen we ook binnen weer los. Dit geeft een hoop goede moed en positiviteit na een lastige periode. Maar voor de binnensportverenigingen was het afzien de afgelopen tijd. Ze hebben bijna twee maanden langer moet wachten om weer ‘regulier’ aan de slag te mogen. In deze vereniging in de schijnwerpers kijken we hoe Tilburgse binnensportverenigingen er toch in zijn geslaagd om op allerlei creatieve manieren sport te faciliteren voor hun leden.

Judoklub-Tilburg
Judo is een echte binnensport. Toen bekend werd dat er vanaf 11 mei weer buiten op de vereniging gesport mocht worden, ging Judoklub-Tilburg kijken wat de mogelijkheden voor hen hierin waren. Door korte lijntjes en een goede samenwerking met Sc ’t Zand is het gelukt om buiten te kunnen judoën. Leden moeten zichzelf digitaal inschrijven voor een les om deel te kunnen nemen. Op deze manier kan de veiligheid op voorhand al gewaarborgd worden. Na elke les worden de matten gedesinfecteerd zodat de volgende groep zonder zorgen aan de slag kan. Na de laatste les worden de matjes veilig opgeslagen in een trailer op de vereniging. Op bovenstaande foto is te zien dat buiten judoën schitterende beelden oplevert. Judoklub-Tilburg heeft corona naar eigen zeggen op deze manier in de houdgreep!

De Drie Torens
Bij denksport schaken is het lastig om afstand te houden. Daarom heeft schaakvereniging De Drie Torens bedacht om online door te kunnen schaken. Bij denksporten zoals deze is het makkelijker te realiseren zonder dat het effect heeft op de regels van de sport. In de beschrijving van de website van De Drie Torens staat; De Virtuele Toren. Op deze manier zien mensen al snel dat de vereniging bezig is met het faciliteren van sport.

Tios ‘51
Tafeltennis is bij Tios’ 51 normaal gesproken een binnensport. Er wordt binnen gespeeld omdat het weer invloed kan hebben op het spel. Maar omdat dit nog niet toegestaan is kan er gelukkig uitgeweken worden naar buiten, want tafels kunnen naar buiten geplaatst worden. Dat geeft bij zonnig weer een beeld wat ook vaak op de camping te zien is. Hier is vanwege het goede weer de afgelopen periode dan ook veel gebruik van gemaakt. Toch kijken de meeste leden uit om, onafhankelijk van het weer, weer lekker binnen te kunnen spelen.

Beach Tilburg – Volley Tilburg
Beachvolleybalvereniging Beach Tilburg is inmiddels gesetteld in het Spoorpark. Aan de westkant van het park is een schitterende, nieuwe accommodatie aangelegd om te kunnen beachvolleyballen. Leden van Volley Tilburg kunnen met korting velden huren bij Beach Tilburg. Op deze manier kunnen leden van Volley Tilburg toch als team op het veld staan. Dit is een mooie samenwerking tussen twee verenigingen in soortgelijke sporten. Om de (spel)regels makkelijker te handhaven zijn op de velden vakken gemaakt. Zo heeft elke speler een vak waar diegene mag komen tijdens het spelen. Op deze manier wordt fysiek contact vermeden en kan er op een alternatieve manier gewoon gespeeld worden. Ook niet-leden kunnen via de website een veld huren bij Beach Tilburg. Zo kan iedereen genieten van de sport op een schitterende locatie.

Al met al hebben veel Tilburgse binnensportverenigingen toch een alternatief kunnen bieden om te zorgen dat de leden toch nog sport konden beoefenen. Er zijn veel mooie initiateven en samenwerkingen uit ontstaan die wellicht behouden blijven. Hier is Sportbedrijf Tilburg dan ook erg trots op. Tot slot wensen wij in het bijzonder de binnensportverenigingen vanaf 1 juli weer heel veel sportplezier toe!

Verder Lezen