Sport in Tilburg
»
»

Update 15/10: aangescherpte corona maatregelen

Update 15/10: aangescherpte corona maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober en de aangescherpte maatregelen zijn er een aantal wijzigingen in de Tilburgse sportaccommodaties. Vanaf donderdag 15 oktober zijn de Tilburgse zwembaden, ijsbanen en sporthallen open. Er is wel een aangepaste programmering, dus kijk goed naar de tijden in de webshop. Het is verplicht om te reserveren voor een sportactiviteit. Je dient vooraf online een kaartje te kopen op een vaste datum. Dit kan via onze webshop. Kom je er echt niet uit? Stuur een mailtje naar rcx.ondersteuning@tilburg.nl. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke wijzigingen.

Zwembaden
De Tilburgse zwembaden blijven open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:
-Douches zijn niet te gebruiken.
-Kluisjes zijn, afhankelijk van de accommodatie, beperkt open. 
-Kom in je zwemkleding naar het zwembad. Na afloop kun je je wel omkleden in de kleedkamers.
-Badenkaarten en abonnementen (m.u.v. de Meedoenregeling) zijn vanaf 15 oktober 2020 stopgezet tot nader bericht. De kaarten worden automatisch verlengd. 
-De baby-peuter zwemlessen, oefenuurtje, zwemles voor volwassenen, zeemeermin kinderfeestjes, zwangerschapszwemmen, prikkelarm zwemmen, familiezwemmen, discozwemmen bij Zwembad Reeshof en Splash bij Sportcomplex Drieburcht gaan niet door. Bezoekers worden hier apart over geïnformeerd. De zwemlessen voor kinderen gaan wel door.
-Bij het recreatief zwemmen zijn er uitsluitend in tijdsblokken 30 personen toegestaan. Het kan dus zijn dat je helaas niet kunt recreatief zwemmen. Bezoekers die al een kaartje hadden, boven de 30 personen, worden hier nog over geïnformeerd.

IJsbanen
De Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum blijven beperkt open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:
-Bij het recreatief schaatsen zijn er uitsluitend in tijdsblokken van 1,5 uur 30 personen toegestaan. Het kan dus zijn dat je helaas niet kunt schaatsen. 
-Er is momenteel geen vrij ijshockeyen op de woensdag en zaterdag middag.
-Rittenkaarten en abonnementen (m.u.v. de meedoenregeling) zijn vanaf 15 oktober 2020 stopgezet tot nader bericht. De kaarten worden automatisch verlengd. 
-Kleedkamers en douches zijn gesloten. 
-Schaatsen en helmen zijn niet te huur. Je kunt je schaatsen dus ook niet laten slijpen. 
-Schaatslessen gaan niet door. Bezoekers worden hier apart over geïnformeerd.

Sporthallen
De gemeentelijke binnensporthallen blijven open*, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Meer informatie volgt via je sportvereniging.

*Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in de gemeentelijke sportaccommodaties, bepalen zelf of zij open blijven. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de organisatie zelf.

Squashbanen
Helaas zijn de squashbanen in Sportcomplex T-Kwadraat gesloten. Bezoekers die reeds een baan hadden gereserveerd, worden hier nog apart over geïnformeerd.

Algemene regels
Verder gelden er nog steeds een aantal basis voorwaarden:
- Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht overal in de gemeentelijke accommodaties behalve als je aan het sporten bent. 
- Houd 1,5 meter afstand van ieder ander persoon buiten je huishouden (uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 12 jaar) zowel in als uit het water. 
- Heb je klachten? Blijf thuis.
- Het advies van RIVM en de brancheverenigingen wordt te allen tijde gevolgd.

Meer informatie
Bovenstaande maatregelen gelden tot nader order. Kijk voor de exacte tijden op de website bij openingstijden. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website www.sportintilburg.nl en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl.  

Verder Lezen