Sport in Tilburg
»
»

Update 08/05: Info over buiten sporten voor sportaanbieders

Update 08/05: Info over buiten sporten voor sportaanbieders

Kinderen en jongeren mochten vanaf vorige week onder voorwaarden weer buiten sporten. Vanaf maandag 11 mei mogen ook volwassenen onder voorwaarden buiten sporten. Buitensportcomplexen in Tilburg zijn vanaf woensdag 29 april beperkt weer open.  

Sportverenigingen kunnen nu ook de buitentrainingen voor volwassenen hervatten. Daarbij geldt dat de 1,5 meter onderlinge afstand wordt aangehouden. Alleen georganiseerd en onder begeleiding sporten wordt toegestaan. Wedstrijden zijn vooralsnog tot 1 september niet toegestaan. 

Protocol
Het NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, in afstemming met het ministerie van VWS én het RIVM, een protocol “Verantwoord Sporten” opgesteld. De gemeente Tilburg vraagt sportverenigingen en -aanbieders om deze richtlijnen te volgen.  

SportReport corona-special
Vanuit team Verenigingsondersteuning wordt er een speciale nieuwsbrief naar sportverenigingen verstuurd: de corona-special. Middels deze speciale nieuwsbrief houdt dit team jullie op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het Coronavirus. In de nieuwsbrief van 1 mei vind je o.a. handige tools en documenten en zie je een voorbeeld van een good practice filmpje. Lees hier de eerste editie van de corona-special nieuwsbrief. 

Opstarten sportactiviteiten kenbaar maken
Het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg inventariseert wat er aan sport wordt opgestart vanaf 29 april. Toestemming van de gemeente is niet nodig, zolang voorwaarden en de huidige richtlijnen in acht worden genomen.  

Voor sportaanbieders met een sportaccommodatie in eigen beheer die weer trainingen gaan opstarten, verzoeken wij om dit te melden via secretariaat.sport@tilburg.nl. Ook wanneer je trainingen gaat opstarten in de openbare ruimte willen wij vragen om dit door te geven via het secretariaat van het Sportbedrijf. We wijzen hierbij nogmaals op het protocol met de voorwaarden zoals die gesteld zijn rondom de te treffen maatregelen. Sportaanbieders die gebruik willen maken van gemeentelijke buitensportaccommodaties dienen een mail te sturen naar verhuur@tilburg.nl. Dit team zal de aanvragen inplannen.

Verdere berichtgeving
Deze pagina blijft actueel. Zodra er meer bekend is, wordt de informatie op deze pagina geplaatst. De meest gestelde vragen vind je terug in onze Q&A. Bovenstaande geldt tot nader tegenbericht.    

Verder Lezen

Overzicht maatregelen sport

meer over
Mooie wandel- en hardloopinitiatieven: van avond4daagse tot virtuele hardloopwedstrijden
Vereniging in de schijnwerpers: Tilburgse sportverenigingen zijn er ook in tijden van corona voor haar leden