Sport in Tilburg
»
»

Try Out Sports: wethouder Erik de Ridder doet mee!

21-9-2018 11:26:00

Try Out Sports: wethouder Erik de Ridder doet mee!

In het kader van een nieuw seizoen Try Out Sports (TOS) is wethouder Sport Erik de Ridder donderdag langs gegaan bij basisschool de Triangel. Hier werden de leerlingen geënthousiasmeerd om ook dit jaar verschillende sporten uit te gaan proberen met TOS. Dit jaar is TOS een onderdeel van Try Out Tilburg, wat betekent dat leerlingen naast sport nu ook aan Try Out Cultuur kunnen deelnemen.
Niet alleen de wethouder kwam de kinderen motiveren te gaan sporten, ook panna voetballer Abdollah Tribak was aanwezig. Hij werd afgelopen maand 4e op het WK pannavoetbal in Denemarken. Op basisschool de Triangel daagde hij de wethouder en enkele leerlingen en leerkrachten uit voor een panna battle.

Try Out Sports
Try Out Sports is een programma waar basisschoolleerlingen van 58 scholen de kans krijgen nieuwe sporten uit te proberen bij een of meerdere Tilburgse sportclubs of organisaties. Elk jaar doen er ongeveer 12.000 kinderen mee. Kinderen kunnen meerdere sporten kiezen en de meeste sporten bieden enkele lessen of trainingen aan die ze kunnen volgen.

Sinds dit jaar is het een onderdeel van Try Out Tilburg. Op deze website wordt zowel het aanbod van Try Out Sports als Try Out Cultuur getoond en er kan meteen worden ingeschreven. Het doel van deze programma's is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten in de gemeente Tilburg, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen kinderen zich eerst rustig oriënteren op de sportieve/culturele 'markt' en zo hun talenten ontdekken.

Inschrijven voor Try Out Sports kan vanaf maandag 24 september tot zondag 14 oktober.

Verder Lezen