Sport in Tilburg
»
»

Traject Vrijwilligersbeleid

Traject Vrijwilligersbeleid

Start nu met de zorg voor het belangrijkste kapitaal van je vereniging!

Vrijwilligers vormen de drijvende kracht binnen jouw sportvereniging. Is deze motor van jouw vereniging een goed geoliede machine? Of zoek je nog naar smeerolie die de machine, mogelijk op onderdelen, op gang houdt en een belangrijke bijdrage levert aan het voortbestaan van de vereniging?

De praktijk wijst uit dat sportverenigingen met een zorgvuldig en modern vrijwilligersbeleid minder kampen met een tekort aan mensen. Een beleidsplan beschrijft de manier waarop je vrijwilligers werft, hoe je hen behoud, hoe je waardering voor je vrijwilligers uit en de manier waarop je het vrijwilligerswerk in de vereniging coördineert. Bovendien biedt het plan duidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden binnen de vereniging.

In een maatwerktraject met o.a. 2 cursusavonden en een visie avond op de vereniging begeleiden wij de sportverenigingen bij het opstellen en de implementatie van het vrijwilligersbeleidsplan. Op maandag 25 februari gaan wij hiermee van start!

Check de studiegids voor meer informatie. Deelname aan dit maatwerktraject is gratis. Heb je interesse? Schrijf je dan in via de oranje knop. 

Verder Lezen
meer over
Schaatsen en zwemmen in de carnavalsvakantie
Zilver voor twee gezondere sportkantines in Tilburg