Sport in Tilburg
»
»

Toekomst meidenvoetbal in Tilburg

15-3-2018 11:20:00

Toekomst meidenvoetbal in Tilburg

Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat de Oranje Leeuwinnen goud wonnen tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Het toernooi was een groot succes, in Nederland, maar ook in speelstad Tilburg. De Gemeente Tilburg heeft met de organisatie van het EK voetbal voor vrouwen geïnvesteerd in het meiden-  en vrouwenvoetbal. Voor en tijdens het EK is erg ingezet op de promotie van het meiden- en vrouwenvoetbal en het EK zelf, onder andere door de vele side-events die zijn georganiseerd.

Bijeenkomst verenigingen
Nu het EK voorbij is, is het tijd om het succes ook bij de voetbalverenigingen in Tilburg te verzilveren. Daarom werd door Sportbedrijf Tilburg op woensdag 14 maart een bijeenkomst gehouden in het Koning Willem II stadion over de toekomst van het lokale meiden- en vrouwenvoetbal. Samen met de KNVB, bestuurders en leden van verenigingen, belangstellenden en wethouder Hans Kokke werd er gekeken naar kansen en mogelijkheden om het meiden- en vrouwenvoetbal te laten groeien in Tilburg. Manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven blikte terug op het geslaagde EK en sprak haar hoop uit dat hierdoor het meidenvoetbal, ook in Tilburg, nog meer doorgroeit. Ook OranjeLeeuwinnen Merel van Dongen en Kika van Es waren aanwezig. Merel van Dongen benoemde wat er moet gebeuren om het meidenvoetbal nog meer te laten groeien in Nederland: "Belangrijk is dat van jongs af aan meiden en jongens gelijk worden behandeld. Laat de meiden zo lang mogelijk samen spelen met de jongens. Zet ook bij een team met meiden een trainer met kwaliteit voor de groep, en gooi bij een overvolle veldbezetting de training of wedstrijd van de meiden er niet als eerste uit." Kika van Es voegde hieraan toe: "Je hebt, net als bij de jongens, meiden die serieus willen voetballen en zo goed mogelijk willen worden en meiden die liever bloemetjes plukken en voor de gezelligheid spelen. Ontvang ze allemaal met open armen!"
Na deze woorden werd er door verenigingen gebrainstormd over de toekomst van het meidenvoetbal in Tilburg, waarbij thema's als werving en behoud van leden en samenwerking aan bod kwamen.

Unieke clinic door OranjeLeeuwinnen
Voorafgaand aan deze bijeenkomst verzorgden Oranje Leeuwinnen Kika van Es en Merel van Dongen een unieke clinic en persconferentie voor 30 enthousiaste meiden. De activiteit, georganiseerd door FlowSports, zat binnen enkele uren na de start van de aanmelding vol. Vanuit de doelgroep animo genoeg dus voor het meidenvoetbal. De avond was voor velen een droom die uitkwam. "Heel erg leuk en bijzonder om een echte training te krijgen van deze twee speelsters. En wat ook heel leuk was, is dat je ook nog vragen mocht stellen, een handtekening mocht vragen en ook nog met ze op de foto mocht", aldus deelneemster Emma.

Verder Lezen