Sport in Tilburg
»
»

Tilburger Menno van Gorp winnaar WK Breakdancen

Little Shao
06-11-2017 10:20:00
Little Shao

Tilburger Menno van Gorp winnaar WK Breakdancen

Zaterdagavond 4 november heeft Menno van Gorp de titel WK Breakdancen op zijn naam weten te schrijven. In de Westergasfabriek in Amsterdam won hij de finale van de Koreaanse danser Wing. 

De 16 beste breakdancers ter wereld kwamen dit weekend samen in Amsterdam om te strijden voor de titel van beste breakdancer ter wereld. In de finale streden nog 4 personen om te titel, waaronder een ander lid van HustleKidz.

Al vanaf jonge leeftijd was Menno betrokken bij Buurtsport Tilburg. Menno is lid van de Tilburgse breakdancegroep HustleKidz en in samenwerking met Buurtsport gaven zij jongeren uit Tilburg een podium om hun talent te laten zien. Zo organiseerde ze verschillende breakdance events in 013, gaven ze clinics en ook was er open breakdance op de woensdagmiddag. Samen met buurtsport heeft Menno jonge kinderen onder zijn hoede genomen en geïnspireerd om meer te gaan bewegen.

Menno is een voorbeeld voor vele jongeren en een echte ambassadeur voor de sport, wij zijn enorm trots op hem en feliciteren hem met deze mooie titel!

Verder Lezen