Sport in Tilburg
»
»

Terugblik op een fantastisch (hard)loopweekend!

05-9-2017 15:42:00

Terugblik op een fantastisch (hard)loopweekend!

Afgelopen weekend vond de 30e editie van de Tilburg Ten Miles plaats. Vanuit verschillende projecten en teams was het Sportbedrijf actief betrokken bij dit hardloopevenement. We blikken met veel plezier terug op deze fantastische editie. 

Blije gezichten tijdens de wandeltocht
Op zaterdagmiddag 2 september vond de CZ TTM Wandeltocht plaats. Lopers konden deelnemen aan verschillende afstanden, namelijk 3,5 mijl, 5 mijl, 10 mijl en 15 mijl. De tochten waren volledig uitverkocht. Een grote groep vanuit het Steunpunt Aangepast Sporten liepen de 3,5 mijl. Bijna 600 personen hebben deelgenomen aan de wandeltocht. Vanuit seniorensport liepen veel enthousiaste wandelaars zaterdagmiddag mee. Ook veel collega's van de gemeente liepen mee tijdens de tocht, met name de 10 mijl. Het lekkere weer en de leuke wandeling zorgden voor glimlachen op veel gezichten tijdens de wandeltocht. 

Ook Buurtsport loopt mee
Op zondag 3 september vond de wegwedstrijd in en rondom het centrum van Tilburg plaats. Men kon deelnemen aan verschillende afstanden. Vanuit Buurtsport hebben verschillende groepen meegelopen. Vanuit Tilburg Noord heeft een groep van 15 jongens de 10 km gelopen. Meiden in de leeftijdscategorie van 12 t/m 14 jaar hebben de 10 km gelopen. Daarnaast heeft er nog een groep alleenstaande minderjarige asielzoekers deelgenomen aan de 10 km.

Toff doet mee aan de Familyrun
Toff (Tilburg for fit & fun) is een project voor kinderen en gezinnen boven gezond gewicht, waarbij de gemeente en de GGD een gezonde leefstijl wil stimuleren.  Het project is in september in Tilburg-Noord gestart. Deelname aan de Tilburg Ten Miles was de ultieme uitdaging. Afgelopen zondag was het zover: 5 gezinnen en 11 deelnemers deden mee aan de Familyrun. Vol trots nam iedereen na de wedstrijd de medaille in ontvangst. 

Het was een heel geslaagd weekend met een record aantal deelnemers. Verschillende media zoals het Brabants Dagblad en Omroep Brabant hebben veel leuke stukken over de verschillende evenementen en projecten gepubliceerd. Alle betrokkenen bedankt en op naar volgend jaar!

Verder Lezen