Sport in Tilburg
»
»

Terugblik 2017: van Buurtsportdeelnemer naar rolmodel

30-3-2018 11:35:00

Terugblik 2017: van Buurtsportdeelnemer naar rolmodel

Elke laatste vrijdag van de maand blikken we door middel van bijzondere verhalen terug op 2017. Deze vrijdag staat Younes Aknin in de spotlights.

In Tilburg zijn er veel jongeren die deelnemen aan Buurtsportactiviteiten. Jongeren komen en gaan, maar velen blijven altijd betrokken. Zo ook Younes Aknin. Younes is 20 jaar en doet vanaf zijn 12e al mee aan diverse activiteiten van Buurtsport. Younes is geen jongen die opvalt in de groep maar door zijn sportieve gedrevenheid wel zichtbaar is. Hij is altijd behulpzaam en zeer sociaal.
Inmiddels doet hij een HBO studie, maar is hij niet minder betrokken geworden. Hij is in 2017 namelijk gestart met een stage bij Buurtsport. Hier leert hij leiding te geven aan jongeren. Soms best lastig, omdat hij tegenover jongeren staat waar hij 8 jaar lang mee heeft gesport tijdens Buurtsport activiteiten. Nu moet hij een andere rol aannemen, maar dat gaat hem erg goed af.
Inmiddels organiseert hij ook in vakanties vrijwillig en op eigen initiatief toernooien met de jongeren en Buurtsport faciliteert hem met materialen als ballen, hesjes en fluitjes.

Rolmodel
Younes is een mooi voorbeeld van een van de jongeren die geïnspireerd is geraakt van het werk wat Buurtsport doet voor de wijk. Daarnaast is hij een rolmodel geworden. Buurtsport medewerkers worden door de jongeren vaak als voorbeeld of rolmodel gezien. Nu Younes stage loopt bij Buurtsport is de jeugd hem ook anders gaan bekijken. Hun sportvriend is nu ook de jongen die vol passie en overgave activiteiten begeleid en voor de groep staat. Hier krijgt hij veel respect voor vanuit de groep.

Verder Lezen