Sport in Tilburg
»
»
»

Technische rondleiding Zwembad Reeshof

Technische rondleiding Zwembad Reeshof

In onze feestmaand bij Zwembad Reeshof organiseren we ook voor de technisch geinteresseerden  onder onze bezoekers een technische rondleiding in de kelder van ons zwembad! Deze  vindt plaats op zondag 27 januari van 10:30 tot 11:30 uur. Aanmelden kan bij onze receptie (maximaal 20 personen).

Geen idee wat je kunt verwachten? Hieronder een greep uit de  rondleiding:

Een zwembadinstallatie (meestal in de kelder van een groot zwembad) bestaat uit een pomp en een filter.

De pomp van de zwembadinstallatie zorgt ervoor dat het water rondgepompt wordt, via leidingen van het zwembad naar de filter.

De filter, een zandfilter die bestaat uit polyester en waarin filterzand zit, zorgt ervoor dat de kleinste onzuiverheden uit het water gefilterd worden (de grotere onzuiverheden zoals bijv insecten, bladeren worden reeds aan het zwembad zelf in korfjes opgevangen). De filter moet je regelmatig 'backwashen' of terugspoelen, dit wil zeggen dat je de filter gedurende enkele minuten andersom laat werken. Zo was je of spoel je het filterzand in de filter en wordt het vuil dat in dit filterzand werd opgevangen afgevoerd naar de riolering (of gracht)

De waterzuivering van een zwembad kan gebeuren door een sturingsunit, deze kan volautomatisch werken, zodoende moet je zelf niets doen om chloor of Ph (zuurtegraad) op peil te brengen, de sturingsunit regelt dit allemaal voor je. Voor de waterzuivering kan je kiezen voor chloor of zoutelectrolyse (hierbij wordt enkele malen per seizoen zout in het water van het zwembad gekapt, een unit zorgt ervoor dat uit dit zout chloor gehaald wordt).

Verder Lezen