Sport in Tilburg
»
»

Tafeltennisweekend in Tilburg

05-11-2018 14:58:00

Tafeltennisweekend in Tilburg

In het weekend van 10 en 11 november komen 450 tafeltennissers naar het T-Kwadraat. Er staan 48 tafeltennistafels klaar voor een vijftal evenementen.  Zo komt bij het A-Jeugdranglijsttoernooi op zondag de Nederlandse jeugdtop in actie. Daarnaast is er zaterdag een breedtesporttoernooi voor jeugdtafeltennissers uit heel Nederland die aangesloten zijn bij een NTTB-vereniging.

Dit jaar zijn er bovendien twee Nederlandse Kampioenschappen op zondag: 
• Ongeveer 70 studenten uit meer dan 12 steden strijden om de titel Nederlands Studenten Kampioen.
• 12 jeugdspelers met een beperking strijden om de titel Nederlands Jeugd Kampioen Paratafeltennis.

Verder is er op zaterdag een side-event dat zich richt op jongeren uit de Tilburgse wijken en omgeving. Dit wordt georganiseerd door Buurtsport in samenwerking met een drietal Tilburgse verenigingen.

 

Zaterdag 10 november 2018
- Jeugdranglijsttoernooi
171 jeugdspelers uit heel Nederland doen mee aan dit Jeugdranglijsttoernooi. Het toernooi begint om 10.00 uur. De finales zijn eind van de middag gepland.

- Tafeltennistoernooi en -clinic voor jongeren uit de Tilburgse wijken (en omstreken)
Van 15.30 uur tot 19.30 uur. Om 15.30 uur start de clinic. Om 17.00 uur start het toernooi.

Zondag 11 november 2018
- A-Jeugdranglijsttoernooi
Vanaf 10.00 uur speelt vrijwel de gehele nationale jeugdtop. Onder hen de Tilburgse zusjes Julia en Anya Cao. Dit is in het najaar het enige toernooi waar deze toppers hun krachten met elkaar kunnen meten.

-
Nederlands Jeugd Kampioen Paratafeltennis
Hier zullen 12 jeugdspelers met een beperking strijden om de nationale titel. Onder de deelnemers Ivana Maas die uitkomt voor De Batswingers uit Gilze. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat er een NK voor deze doelgroep georganiseerd wordt. Het aantal deelnemers is in die jaren verdubbeld van 6 naar 12. Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

- Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tafeltennis
Door ongeveer 70 studenten van 12 studentensteden wordt gespeeld om de titel Nederlands Studenten Kampioen (NSK heren en dames) en om de PingPongStudentenTeamCup.
Het deelnemersveld van deze NSK Tafeltennis begint vorm te krijgen. Er zijn inmiddels inschrijvingen uit meer dan 12 steden. We hebben ook hier een mooi deelnemersveld, met onder andere STT Hyperion voorzitster Lynn Martens en diverse spelers uit de landelijke competitie.

Bij de heren zal Stefan Tromer zijn titel verdedigen. Bij de dames zijn er twee toppers die voor Brabantse steden uitkomen: Amber van de Velde komt uit voor Eindhoven, Alice Barendregt komt uit voor Tilburg.
Ook dit toernooi start om 10.00 uur.

Schouder aan schouder
De organisatie is in handen van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). In de voorbereiding is er een vaste kern van vrijwilligers. Tijdens het weekend zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers van diverse Brabantse verenigingen om de organisatie te ondersteunen.
De organisatie van de NSK is in handen van STT Hyperion. De organisatie wordt ondersteund door Studentensport Tilburg en Studentensport Nederland en de Tilburgse Studentensportbond FOSST.
Buurtsport Tilburg en de Tilburgse verenigingen LUTO, Irene en TIOS ’51 verzorgen het programma op zaterdag vanaf 15.30 uur.

Verder Lezen
meer over
Medewerker aan het woord #21: Tharique Lodewijks
Medewerker aan het woord #17