Sport in Tilburg
»
»
»

Summerproof: 5 redenen om te zwemmen

12-6-2017 06:03:00

Summerproof: 5 redenen om te zwemmen

Zwemmen is een gezonde sport. In dit artikel lees je een vijftal redenen waarom zwemmen zo gezond is, zowel voor lichaam als geest. Zwemmen is een sport die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen en door jong en oud te beoefenen is.

 1. zwemmen zorgt voor ontspanning
  Heb jij last van stress en/of gespannen spieren? Dan zou zwemmen wel eens een goede oplossing kunnen zijn. Als je zwemt komt er namelijk een bepaald stofje vrij: endorfine. Endorfine zorgt er onder andere voor dat de stress in je lichaam afneemt.
 2. je verbrandt calorieën
  Met sporten verbrand je calorieën. Een aantal aspecten spelen een rol bij calorieverbranding, zoals inspanning en het gewicht van de persoon. Een zwaarder persoon verbruikt meer energie dan een licht persoon. Uiteindelijk verbrandt zowel een lichter als zwaarder persoon calorieën; het is dus goed voor iedereen.
 3. zwemmen is goed voor je longen
  Zwemmen is goed voor je longen. Tijdens het zwemmen worden namelijk je ademhalingsspieren getraind, vooral bij zwemslagen op je buik. Mensen die regelmatig zwemmen, hebben een goede longcapaciteit. Als je gezonde longen hebt, kan je lichaam efficiënter zuurstof vervoeren.
 4. het is goed voor je gewrichten
  Bij veel verschillende sporten hebben je gewrichten het zwaar. Bij zwemmen is dat niet het geval: de impact op je gewrichten is zo goed als nul. Tijdens het zwemmen beweeg je namelijk in allerlei verschillende richtingen, waardoor je gewrichten juist soepeler worden.
 5. er is een laag risico op blessures
  Bij zwemmen worden je spieren en gewrichten nauwelijks belast. In het water weeg je ongeveer maar 10% van je normale gewicht. Mensen met oude blessures, overgewicht of slechte heupen en knieën hebben veel baat bij zwemmen.

  Je staat natuurlijk nu te trappelen om een duik in het water te nemen. Kom lekker zwemmen bij de Tilburgse zwembaden en wordt summerproof!
Verder Lezen