Sport in Tilburg
»
»

Schrijf je in: Verenigingsleiders van de Toekomst!

30-11-2017 12:35:00

Schrijf je in: Verenigingsleiders van de Toekomst!

Bestuurders van Tilburgse sportverenigingen opgelet. Zien jullie ook kansen in verjonging van het bestuur van de vereniging? Benader dan nu (actieve) 'jongeren' binnen je vereniging voor het talentprogramma 'Verenigingsleiders van de toekomst'! Na een zeer geslaagd eerste traject, kon een tweede traject van deze cursus niet uitblijven!

Jongeren in hun kracht
Deelnemers leren hoe ze hun kracht kunnen benutten om sportverenigingen in positieve zin te veranderen en worden getraind in het effectief inzetten van hun competenties en leiderschapsvaardigheden. Er wordt stilgestaan bij uitdagingen in de sport en de rol van verenigingen hierin. Tevens wordt aandacht besteed aan effectief besturen en het in beweging krijgen van verenigingen. Na deze cursus zijn de jongeren klaar om een bestuurlijke functie binnen de vereniging te vervullen!

Talentprogramma van Brug8
Dit talentprogramma is ontwikkeld voor ambitieuze jongeren van 18 tot 32 jaar die bestuurslid zijn bij een Tilburgse sportvereniging, of die (in de toekomst) graag een bestuursfunctie willen vervullen bij hun club. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op maandag 29 januari van 17.30 tot 22.00 uur (inclusief eten) in een inspirerende sportomgeving binnen Tilburg. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Het Sportbedrijf neemt de kosten van dit talentprogramma op zich, waardoor jongeren het programma kosteloos kunnen volgen. Na de cursus ontvangt iedere deelnemer een officieel certificaat en zijn deze jonge bestuursleden klaar om hun ervaringen in de praktijk te brengen op de vereniging.

Verder Lezen