Sport in Tilburg
»
»

Sportplezier in Tilburg

29-3-2019 10:31:00

Sportplezier in Tilburg

Iedereen in Tilburg sport veilig, eerlijk, zorgeloos en met plezier! Dat is de ambitie van Sportplezier Tilburg, de campagne die afgelopen periode van start is gegaan. Er wordt met deze campagne ingespeeld op een van de pijlers van het Nationaal Sportakkoord van 2018: een positieve sportcultuur realiseren in Nederland.

Plezier in sport vormt de basis voor een leven lang sporten. Veel mensen sporten bij een vereniging. Zij hebben dus een belangrijke rol om te zorgen voor een omgeving waar er zorgeloos en met plezier gesport kan worden. Bestuurders, trainers/coaches en supporters maken hierin het verschil. Bewustwording van het bestuur en andere vrijwilligers is belangrijk, zij kunnen er aandacht aan geven. Trainers moeten het verschil willen maken en zorgen voor een goede band met hun sporters. Plezier moet belangrijker zijn dan winst. En daarnaast kunnen ouders en andere supporters bij de vereniging een bijdrage leveren door positief aan te moedigen langs de lijn. Dat zorgt voor een fijne sfeer en zo ontstaat een vereniging waar je bij wilt horen en waar je trots op kunt zijn.
Sportplezier Tilburg kan Tilburgse verenigingen ondersteunen om dit te realiseren.

Activiteiten Sportplezier
Er worden diverse activiteiten en acties opgezet rondom Sportplezier. Afgelopen maandag 25 maart kwamen er bijvoorbeeld ruim 650 bezoekers af op de humoristische voorstelling 'Pap, doe normaal' in Theaters Tilburg. In deze voorstelling kwamen veel herkenbare situaties voorbij voor iedereen die kinderen begeleidt of kinderen heeft. Bezoekers waren enhousiast. Mark is vader, sportcoach en docent en was een van deze enthousiaste bezoekers: "Het was erg leuk, en vooral een goede spiegel!"
Naar aanleiding van de voorstelling is er een prijsvraag in het leven geroepen waarbij verenigingen door middel van een foto kunnen laten zien hoe het zit met sportplezier binnen hun vereniging. De meest bijzondere foto wint een exclusieve theatervoorstelling voor de hele club.

De volgende actie in het kader van Sportplezier is de complimentenweek. Deze start 15 april en hier krijgen verenigingen de kans om groots complimenten te geven aan betrokkenen of leden van de club. Op de facebookpagina van Verenigingsondersteuning Tilburg lees je meer over de acties rondom Sportplezier.

Wil je meer weten over Sportplezier Tilburg of ben je als vereniging(slid) geïnteresseerd? Mail naar sportplezier@tilburg.nl!

Verder Lezen