Sport in Tilburg
»
»

Sport van de maand juli: (beach)volleybal

02-7-2020 14:50:00

Sport van de maand juli: (beach)volleybal

Elke maand staat er een sport centraal op Sport in Tilburg. In de maand juli is dit (beach)volleybal. Nu er weer binnen gesport mag worden, mogen ook de volleyballers weer los in de zaal. Maar ook buiten kun je volleyen: beachvolleybal is een perfecte zomersport en de afgelopen maand een mooi alternatief voor vele volleyballers. In Tilburg heb je verschillende plekken waar je kunt beachvolleyen en zaalvolleyballen. En wist je dat Tilburg een rijke historie heeft in het volleybal? Tussen 1979 en 1983 speelden de vrouwen van VC Sarto zelfs Eredivisie.

Tilburg kent verschillende volleybalclubs en een beachvolleybalclub. De grootste volleybalvereniging is Volley Tilburg, deze club ontstond een paar jaar geleden na een fusie tussen de grote clubs Triade VCT en VC Sarto. Deze clubs kennen een rijke historie, vooral VC Sarto kende landelijke bekendheid. Het eerste herenteam van VC Sarto kwam uit in de regionale Hoofdklasse (de latere eerste divisie). De vrouwen speelden zelfs drie seizoenen Eredivisie, tussen 1979 en 1983.
Naast Volley Tilburg zijn er meer clubs in Tilburg waar je kunt volleyen. Hier vind je de hele lijst, met onder andere een gay sport vereniging (Gay Sporting Tilburg) en een studentenvereniging (Gepidae). Laatstgenoemde kent 6 herenteams en maar liefst 12 damesteams.

Beachvolley in Tilburg
Beachvolleybal is een snel groeiende sport. Ook in Tilburg. Het is wel degelijk anders dan zaalvolleybal en dat is niet alleen omdat het op zand wordt gespeeld. Het belangrijkste verschil is dat er minder speelsters in het veld staan. Bij internationale wedstrijden bestaat een team uit twee personen, op een lager niveau kunnen dat er drie of vier zijn. In de zaal zijn dit er altijd zes. Ook is een beachvolleybalveld iets kleiner. Daarnaast verschillen enkele regels ook van elkaar.

Tilburg heeft sinds kort een hele mooie plek waar je kunt beachvolleyen, namelijk bij Beach Tilburg, gevestigd in het Spoorpark. Hier kun je ook een veld huren of meedoen aan een beachvolleybal clinic. 

Verder Lezen