Sport in Tilburg
»
»

Sport van de Maand: IJshockey

04-2-2020 08:45:00

Sport van de Maand: IJshockey

Elke maand staat er een sport centraal op Sport in Tilburg. De maand februari is dat IJshockey. De sport waar Tilburg groot in is. Beter gezegd, met de Tilburg Trappers hebben we de beste ijshockeyploeg van Nederland! Nu ze al weer enkele jaren in Duitsland spelen komen er wekelijks bussen met Duitse fans naar onze stad. In 2018 waren er zelfs fans uit Australië en Servië.  Toen was het IJssportcentrum op Stappegoor namelijk het decor voor het WK IJshockey division II.  


Trappers op eenzame hoogte
Wie aan ijshockey denkt, denkt aan de Trappers. Elke thuiswedstrijd zitten de tribunes vol. Fanatieke fans en nieuwsgierige sportliefhebbers wisselen elkaar af. Amerikaanse taferelen in ons gemoedelijke Tilburg. Nadat in 2015 de overstap werd gemaakt naar de Oberliga, werden de Trappers ook bekend over de grens. Gevreesd zelfs, want ze werden er al drie keer kampioen. Ook dit jaar staan ze op eenzame hoogte, ze wonnen afgelopen weekend voor de 13e keer op rij. Er komen nog enkele mooie thuiswedstrijden aan, kaarten zijn hier te koop. Met tien spelers zijn de Trappers ook hofleverancier voor het Nederlands IJshockeyteam, die zich begin dit jaar plaatsten voor de volgende ronde van het Olympisch kwalificatietoernooi. Van 6 tot en met 9 februari strijdt het team in Kazachstan om een plek in de laatste kwalificatieronde voor deelname aan de Olympische Spelen.  

Zelf ijshockeyen
Wil je liever zelf op het ijs staan? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn in Tilburg verschillende ijshockeyverenigingen die altijd open staan voor nieuwe leden. Ook zij trainen en spelen wedstrijden in het IJssportcentrum op Stappegoor. Benieuwd welke verenigingen er zijn? Je vindt ze op sportintilburg.nl in de sportfinder.  Daarnaast kun je ook vrij ijshockeyen. Dit kan bij de Ireen Wüst ijsbaan op woensdagmiddag en zaterdagmiddag tussen half 1 tot half 4. Voor meer informatie klik je hier.  

Stappegoor ijshockeydecor
Voor ijshockey moet je dus op gebied Stappegoor zijn. En dat weten ze ook over de grens. Zo vond in 2010 en 2018 het WK IJshockey voor B landen plaats op Stappegoor. In 2018 won het Nederlands team dit WK! Daarnaast oefent de Nederlandse selectie regelmatig in het IJssportcentrum. Niet alleen de mannen, maar ook de Nederlandse vrouwen, die aan een opmars bezig zijn. Dit team, met de Tilburgse Kayleigh Hamers in de gelederen, behoort bij de zestien beste landen ter wereld. Als voorbereiding op het WK voor B-landen in Frankrijk, begin april, spelen ze aanstaande vrijdag en zaterdag in Tilburg oefeninterlands tegen Oostenrijk.   

Verder Lezen