Sport in Tilburg
»
»
»

Scouting meets Stappegoor

Scouting meets Stappegoor

De Scouting en Stappegoor slaan de handen ineen. Op zaterdag 5 mei komt Scouting PVG uit Tilburg naar Recreatiebad Stappegoor. De scouting geeft een gave clinic bij het zwembad. Heb jij altijd al zelf een vlot willen bouwen en een ware vlottenrace op het water willen doen? Kom dan aanstaande zaterdag naar Recreatiebad Stappegoor.

De clinic is van 13.00 tot 16.00 uur. Maar liefst 18 scouts van scouting PVG komen zaterdagmiddag naar het zwembad. Je betaalt het reguliere entreetarief. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten, maar let op vol = vol. Er worden 2  verschillende activiteiten aangeboden, namelijk vlot bouwen en een vlottenrace. 

Vlot bouwen
Er kunnen circa 30 deelnemers aan deze activiteit meedoen. De scouts van scouting PVG geven uitleg hoe je knopen kunt leggen en vervolgens ga je samen een vlot bouwen. Het is een eenmalige ativiteit van 30-45 minuten. Kinderen vanaf 7 jaar mogen meedoen, adviesleeftijd is 11 t/m 15 jaar. Deze activiteit vindt plaats buiten op de schuine ligweide. 

Vlottenrace
In teams van 6 ga je de strijd met elkaar aan in het water. De vlottenrace vindt plaats in het Robbenbad en duurt ongeveer 6 minuten per ronde. Er zijn verschillende rondes. Kinderen vanaf 7 jaar mogen meedoen (mits in het bezit van een zwemdiploma), adviesleeftijd is 11 t/m 15 jaar. Durf jij de uitdaging aan? 

Meer informatie over Scouting PVG vind je op de website. 

Verder Lezen