Sport in Tilburg
»
»

OranjeLeeuwinnen in de kwartfinale!

25-7-2017 13:03:00

OranjeLeeuwinnen in de kwartfinale!

Nederland heeft zich ten koste van België geplaatst voor de kwartfinale van het EK voetbal vroor vrouwen. In de derby der lage landen waren de Oranje Leeuwinnen met 2-1 te sterk voor de Belgian Red Flames.

Oranjeroze Maandag
De EK Fanzone op het Pieter Vreedeplein liep al vroeg vol met talloze mensen gehuld in het Oranje, Rood en Roze. Naast de derby tussen Nederland en België stond er in Tilburg namelijk nog een groot evenement op het programma: Roze Maandag. De mix tussen Dragqueens, voetbalfans en kermisgangers bleek een geslaagde. Na een aantal uur werden de gympen ingeruild en werd er op hakken een balletje hoog gehouden.

Ondanks de enorme druk die er op de wedstrijd stond en de duidelijk aanwezige spanning, was het één groot feest op het Pieter Vreedeplein. Belgen en Nederlanders liepen schouder aan schouder in de polonaise en er werd door de Red Flames zelfs luidkeels meegebruld op de klanken van André Hazes.

Strijd om de kwartfinale
In een kolkend Koning Willem II Stadion was het Nederlands elftal vanaf de eerste minuut de baas. Vooral op Lieke Martens hadden de Belgische dames geen grip. Dat resulteerde in de eerste helft dan ook in een terechte voorsprong voor de OranjeLeeuwinnen. Vanaf 11 meter mocht Sherida Spitse de 1-0 binnen schieten.

Ook in de tweede helft was het vooral Oranje boven op het veld. Al deden de Belgen er alles aan om een plek in de kwartfinale te bemachtigen. Een mooi schot van Tessa Wullaert viel binnen achter de Nederlandse keepster,

Slotfase van de wedstrijd
Een kwartier voor tijd was het Lieke Martens die het Nederlands elftal weer op voorsprong bracht. De technische buitenspeelster scoorde de 2-1.  Die voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar.

De Oranjeleeuwinnen spelen door de overwinning op België op zaterdag 29 juli in Doetinchem de kwartfinale. De tegenstander van die wedstrijd is nog niet bekend. Voor de Red Flames is het toernooi afgelopen.

Verder Lezen