Sport in Tilburg
»
»

Vanaf oktober: nieuwe reeks seniorensport opleidingen

08-8-2017 00:00:00

Vanaf oktober: nieuwe reeks seniorensport opleidingen

Heb jij zorg en belangstelling voor senioren? En vind je het leuk om met deze doelgroep actief aan de slag te gaan? Dan is een opleiding als Senioren Beweegbegeleider, Senioren Beweegcoördinator of Sport- en Beweegleider Senioren iets voor jou. Het Opleidingscentrum Sport en Bewegen Tilburg  biedt diverse opleidingen aan voor seniorensport. Deze opleidingen starten in oktober. Hieronder lees je kort wat de opleiding inhoudt. Voor meer informatie en/of aanmelden, stuur een mail naar Helmi van der Loo, opleider van deze opleidingen. 

Senioren Beweegbegeleider (SBB) -  niveau 3, start 25 oktober
Als Senioren Beweegbegeleider heb je zorg en belangstelling voor de kwetsbare ouderen. Je wilt op een verantwoorde, op de doelgroep afgestemde wijze, beweeglessen aan groepen en beweegbegeleiding aan de individuele bewoner geven. Het doel hiervan is allereerst het vergroten van de zelfredaamheid en de gezondheid van de senioren. Daarnaast zorgen jouw beweeglessen voor meer sociale contacten. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven; fysiek én mentaal. 

Sport- en Beweegleider Senioren Gymnastiek- Sport - Spel, niveau 3, 25 oktober
Als Sport- en Beweegleider Senioren geef je les aan ouderen vanaf 50 jaar. Je geeft gymnastiek, sport en spel. Je kunt aan de slag bij commerciële bedrijven, sport- en ouderenorganisaties, verenigingen, en seniorenappartementen. 

Senioren Beweegcoördinator (SBC) - niveau 4, start 4 oktober
Als Beweegcoördinator voer je het beleid van het management uit m.b.t. bewegen voor alle bewoners van de woonzorginstelling. Je organiseert, stimuleert en implementeert hier het beweegaanbod aan de hand van de 7 bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Gezondheid en welzijn van de cliënt is het aandachtsgebied, want bewegen geeft gezondheidswinst , zowel fysiek als mentaal. Het wordt steeds belangrijker dat instellingen het belang zien van beweegstimulering en bewegen binnen de organisatie een plaats geven, het liefst dagelijks. 

Verder Lezen