Sport in Tilburg
»
»
»

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan

Het Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen korte baan vindt van 20 tot en met 22 december 2019 plaats in Sportcomplex Drieburcht. Na een succesvolle editie vorig jaar in Tilburg, keert het kampioenschap hier terug. Tijdens dit weekend is een groot aantal topzwemmers uit de nationale selectie in actie te zien.  Het wordt een groot spektakel.  Tickets zijn hier te bestellen.  

Zwemtop naar Tilburg
Topzwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo, Maarten Brzoskowski en Maud van der Meer hebben zich ingeschreven voor deze  nationale kampioenschappen in Tilburg. Zij gaan de strijd aan met talloze clubzwemmers uit Nederland. Daaronder zijn ook een aantal Tilburgse talenten, zoals Stan Pijnenburg, die een thuiswedstrijd zwemmen tijdens het ONK.                

Rolph Dols: "Geweldig dat de zwembond ook dit jaar weer voor Tilburg heeft gekozen voor het ONK korte baan. In Tilburg willen we graag dat iedereen aan sport en bewegen doet. Dat houd je niet alleen fit, maar zorgt ook voor contacten en verbinding. Een evenement als het ONK korte baan draagt daar zeker aan bij. De topzwemmers die hieraan deelnemen inspireren bezoekers en deelnemers."               

In topvorm aan de start
Vele topsporters namen in de week voorafgaand aan het ONK deel aan de Swim Cup in Amsterdam. Daarbij waren kwalificatietickets te behalen voor de Olympische Spelen. Tijdens het ONK verschijnen deze sporters in topvorm aan de start. Ook minioren en junioren komen in actie. En hier verschijnt aanstormend zwemtalent aan de start. Zo heeft Merlin Belom vorig jaar tijdens het ONK korte baan op 14-jarige leeftijd het Nederlands record gezwommen op de 800 meter vrij in zijn leeftijdscategorie. Dit record stond al heel lang op naam van Pieter van den Hoogenband. 

Programma
Onderaan deze pagina kun je het programma downloaden van het ONK korte baan 2019. Het kampioenschap wordt gehouden in nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en de Tilburgse Reddingsbrigade Zwem- en Waterpolovereniging Rustig en Snel (TRB-RES).  
             
Zwembad gesloten
Van donderdag 19 december t/m maandag 23 december is Sportcomplex Drieburcht gesloten i.v.m. (voorbereidingen) Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan. 

Verder Lezen
Download