Sport in Tilburg
»
»
»

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan

23-11-2018 11:40:00

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan

De Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan worden gehouden van vrijdag 21 t/m zondag 23 december 2018 in Tilburg. De wedstrijden vinden plaats in Sportcomplex Drieburcht. Daarnaast bestaat Sportcomplex Drieburcht dat weekend 5 jaar. Het wordt dus een groot spektakel.  Tickets zijn hier te bestellen.  

Zwemtop naar Tilburg
Tijdens het weekend komt een groot aantal topzwemmers uit de nationale selectie in actie. Hierbij gaan zij de strijd aan tegen talloze clubzwemmers uit Nederland. Vele topsporters hebben in de week voorafgaand aan het ONK deelgenomen aan de Wereld Kampioenschappen in het Chinese Huangzhou en zullen in topvorm aan de start verschijnen.

Clinic Sebastiaan Verschuren
Voor bezoekers, minioren en junioren sporters worden er tijdens het Open Nederlands Kampioenschap diverse leuke side-events georganiseerd. Op zondag verzorgt oud-topzwemmer Sebastiaan Verschuren een clinic. Na de clinic krijgen de deelnemende sporters de kans om tijdens de meet & greet vragen te stellen aan de Europees Kampioen van 2016. 

Je kunt je inschrijven voor de borstcrawlclinic via de website van KNZB. Kinderen dienen minimaal een B-diploma te hebben en de kosten bedragen €12,50.  

Zwembad gesloten
Van woensdag 19 december t/m donderdag 27 december is Sportcomplex Drieburcht gesloten i.v.m. (voorbereidingen) Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan en de feestdagen. 

Het kampioenschap wordt in nauwe samenwerking met de KNZB en TRB-RES gehouden in Sportcomplex de Drieburcht. In verband met het 5-jarig bestaan van het zwembad dat weekend worden er naast de wedstrijden extra activiteiten georganiseerd.

Verder Lezen