Sport in Tilburg
»
»

NK Skateboarden Street

NK Skateboarden Street

In 2020 is de Hall of Fame in Tilburg, Noord-Brabant voor de 4e keer het decor voor het NK Skateboarden. Het event, dat plaatsvindt van 27 tot en met 29 maart, wordt georganiseerd door de Hall of Fame in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland. Het is voor de top in de skateboard wereld dé plek om kwalificatiepunten te verdienen voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Het NK Skateboarden maakt in maart onderdeel uit van een breder programma dat volledig is gericht op Urban sport en cultuur.

De beste skaters van Nederland komen 27, 28 en 29 maart naar de Tilburgse Koepelhal voor het NK Street Skateboarden 2020. Er wordt niet alleen om de Nederlandse titel en een prijzenpot van ruim € 14.000,- gestreden, maar ook om belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Voorproefje Olympisch Skateboarden
Skateboarden debuteert dit jaar als sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Street Skateboarden wordt dit jaar volgens het officiële olympische wedstrijdformat gereden en deelnemers kunnen belangrijke kwalificatiepunten verdienen die meetellen voor Tokyo. Het NK biedt daarom een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat de kijker kan verwachten tijdens de Olympische Spelen.

Nederlandse Olympische kandidaten
Het NK is tevens een mooie gelegenheid om Nederlandse skateboarders in actie te zien, die Nederland mogelijk op de Olympische Spelen gaan vertegenwoordigen. De kansen zijn het grootst bij de vrouwen. Candy Jacobs (29), Roos Zwetsloot (19) en huidig Nederlands kampioen Keet Oldenbeuving (15) behoren tot mondiale top 20 bij de vrouwen. De kans is groot dat een van deze dames erbij is in Tokyo. Het NK vormt voor de Nederlandse selectie een opwarmertje voor het WK dat in mei in London plaatsvindt.

Uniek parcours & live-stream
Speciaal voor het NK wordt er in de Koepelhal in Tilburg een uniek skateboard parcours gebouwd dat zich kan meten met grote internationale wedstrijden. Er komt een tribune voor 750 personen en de finale op zondag is live te volgen via een livestream uitzending op internet. Het ontwerp van het NK-parcours wordt eind februari gepresenteerd.

Programma
Het NK Skateboarden gaat op vrijdag 27 maart van start met een besloten training, die alleen voor deelnemers en pers toegankelijk is. Op zaterdag 28 maart gaan de deuren van de Koepelhal, de Wagenmakerij en de Hall of Fame voor iedereen open. In de Koepelhal kan het publiek op zaterdag de kwalificaties aanschouwen van zowel de vrouwen als de mannen. De kwartfinale, halve finale en finale bij de vouwen en mannen, vinden zondag 28 maart plaats. In de rest van de Wagenmakerij en Hall of Fame kunnen bezoekers op zaterdag en zondag kijken en meedoen aan een breed Urban Sport Randprogramma. Het gehele programma van het NK is terug te vinden op www.nkskateboarden.nl.

Tickets
Op zaterdag 28 maart (kwalificatiedag) is de toegang tot het NK gratis. Op zondag 29 maart (finaledag) is de entree niet gratis en dien je een tribuneticket van € 15,- aan te schaffen. Hierin is tevens de toegang inbegrepen tot het ‘BAM! vs BRUH!’ NK Feest zaterdagavond 28 maart in de Hall of Fame. Toegang tot het Urban Sport Randprogramma is zowel op zaterdag als op zondag gratis. Er zijn maximaal 700 tickets beschikbaar voor de finale, dus wees er snel bij. Tickets kunnen vanaf heden worden besteld via www.nkskateboarden.nl.

Urban Playground 013
Naast de Koepelhal in de Wagenmakerij en in de Hall of Fame staat op 28 & 29 maart het Urban Playground 013. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers gratis kennis maken met Urban Sports & Culture. Het event wordt georganiseerd met diverse partners uit de stad. Mensen kunnen meedoen aan clinics en shows bekijken van de lokale Tilburgse Urban Sport & Culture scene. Zo is er van alles te beleven rondom breakdance, klimmen, free running, BMX freestyle, calisthenics, pumptrack en bolderen. Ga naar www.urbanplayground013.nl voor meer informatie en het volledige programma.

Organisatie
NK Street Skateboarden 2020 wordt georganiseerd door Hall of Fame in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, Brabant Sport, Provincie Brabant, Incentro, SkateOn Skateparks, Skatestore, Nine Yards, First Impression en Ladybird Skatepark.

Over Skateboard Federatie Nederland (SFN)
De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.

Verder Lezen