Sport in Tilburg
»
»

Nieuw jaar, nieuwe sporten!

04-1-2019 10:30:00

Nieuw jaar, nieuwe sporten!

Een nieuw jaar is van start gegaan. Er zijn weer heel wat goede voornemens gemaakt, zoals eindelijk eens iets aan sport te gaan doen, of juist een keer iets nieuws te proberen. Wij kunnen je met beide doelen een beetje helpen. We hebben hieronder vijf sporten uitgelicht die nieuw of vernieuwd zijn!

1. Soccersquash
In het T-Kwadraat kun je naast squashen tegenwoordig ook met een voetbal de squashbaan op. SoccerSquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale SoccerSquashbal. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk terug te spelen is. Het draait bij dit spelletje allemaal om snelheid, techniek en plezier. Een perfecte sport om met je vrienden te doen!

2. Zeemeerminzwemmen
Vorig jaar werd de eerste cursus zeemeerminzwemmen aangeboden bij Recreatiebad Stappegoor, en dit was een groot succes. Daarom is het ook dit jaar mogelijk om te zwemmen als zeemeerminnen. De cursus is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar en bestaat uit 4 lessen. Een A-diploma is wel noodzakelijk om te hebben. Lees hier meer over deze bijzondere cursus. 

3. Aqua float
Niet helemaal nieuw meer, maar wel erg leuk en goed voor je lichaam: Aqua Float! En er is een nieuwe reeks gestart, dus je kunt je dit jaar weer inschrijven! Aqua-Float is een Aqua-Fitnessprogramma waarbij je op een drijvende mat oefeningen uitvoert en continu je balans moet houden. De bewegingen op de mat zorgen voor extra intensiteit en versterken je spieren, conditie en core stability. Een les Aqua-Float duurt 30 minuten en vindt elke dinsdagavond en vrijdagavond plaats in Sportcomplex Drieburcht. 

4. Padel
Een sport die helemaal in opkomst is: Padel! Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is. Omdat het met vier personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. Je kunt deze sport bij verschillende tennisverenigingen in Tilburg en omgeving spelen. Wil je weten waar? Zoek het hier op. 

5. Bowlen
Je zult denken: Bowlen, niet echt een nieuwe sport. Dat klopt. Maar wel de moeite waard om dit jaar een keer uit te proberen. Want de Dolfijn - The Plays To Be - is helemaal vernieuwd. Naast bowlen kun je er ook terecht voor escape rooms, goolfy minigolf en virtual reality. Geen bowler maar lijkt het je wel leuk om talenten en professionals in actie te zien? In de Dolfijn vindt van 9 t/m 17 maart het Nederlands Kampioenschap BCD-klassen plaats. Het is een open NK, dus je kunt zelfs mee doen als je wilt. Ga dus flink oefenen deze maanden en wie weet ben jij het nieuwe bowltalent!

Er zijn natuurlijk talloze andere sporten in Tilburg die je dit jaar kan uitproberen. Hulp nodig? Ga naar de Sportfinder en vind de sport die bij jou past.

 

Verder Lezen
meer over
Schaatsen en zwemmen in de carnavalsvakantie
Zilver voor twee gezondere sportkantines in Tilburg