Sport in Tilburg
»
»

Meidensport onder de aandacht tijdens Krajicek Foundation Gala

Voetbaltoernooi met Jackie Groenen en Debby
22-11-2019 12:02:00
Voetbaltoernooi met Jackie Groenen en Debby

Meidensport onder de aandacht tijdens Krajicek Foundation Gala

Tijdens het Krajicek Foundation Gala afgelopen vrijdag zijn sponsoren, partners en andere genodigden bedankt voor hun steun. De avond stond in het teken van girlpower. Debby van der Horst, buurtsportmedewerker bij het Sportbedrijf, zet zich in voor meidensport. Tilburg loopt hierin voorop, mede dankzij haar inzet. Zij werd met acht andere powervrouwen in het zonnetje gezet.

De Krajicek Foundation wil dat ieder kind veilig buiten kan spelen. Over heel het land zijn 119 actieve Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4250 kinderen samen spelen en sporten onder deskundige en intensieve begeleiding van scholarshippers, sportleiders zoals Debby en vrijwilligers. Scholarshippers zijn jongeren die een studiebeurs ontvangen in ruil voor 100 uur vrijwillige activiteiten op en rondom de Playground. Zij zetten zich allemaal in om meer meiden in beweging te krijgen en zijn een rolmodel voor deze groep.                

Het aantal meiden dat buiten komt spelen en sporten blijft achter bij het aantal jongens, terwijl dit belangrijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. De Krajicek Foundation zet zich daarom in om meer vrouwelijke rolmodellen aan te trekken, workshops te verzorgen en speciale sportieve evenementen voor meiden. Tijdens het gala is extra geld opgehaald om deze doelen uit te kunnen voeren.

Debby van der Horst zet zich al vele jaren in om kinderen vaak te laten sporten en bewegen. En in het bijzonder de meiden. Zij is enorm betrokken bij de Krajicek Foundation en is altijd bij landelijke Krajicek sportevents met een grote groep kinderen. Naast het samen sporten biedt ze een luisterend oor en is een rolmodel voor girlpower. Ze stimuleert collega's om steeds meer te organiseren voor de meidendoelgroep, zoals vakantietoernooien waarbij de laatste keer voetbalprof Jackie Groenen aanwezig was. Meer informatie op sportintilburg.nl en krajicek.nl.    

Verder Lezen