Sport in Tilburg
»
»

Blijf in beweging met de Tilburgse wandelapp

05-6-2019 10:25:00

Blijf in beweging met de Tilburgse wandelapp

Wil je lekker in beweging blijven? Met de vernieuwde app 'Wandelen in de wijk' kun je in jouw wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd je stad ontdekken. Inmiddels is deze app in een nieuw jasje op iPhone én Android te vinden. Met deze app kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt.  

De app is verkrijgbaar via de appstore en via Google Play. Het gebruik van de app kost tijdens de wandeling geen dataverkeer.

Verschillende soorten wandelingen
Er zijn door heel de stad verschillende wandelingen te vinden. 

- Blauw
  De oorspronkelijke routes van Wandelen in de Wijk zijn in deze categorie ondergebracht. De meeste routes zijn nu voorzien van enkele highlights uit de wijk.  

- Groen Hier zijn prachtige natuurwandelingen in opgenomen. Binnenkort staan alle wandelingen van Stadsbos 013 in deze app.  

- Oranje Routes door het centrum van Tilburg.

- Paars Dit zijn speciale themaroutes. Soms zijn ze maar een bepaalde dag of periode beschikbaar. Denk aan vergaderroutes of kerstroutes. De route is ook zeer geschikt voor een lunchwandeling.

Uurtje bewegen
Via de Tilburgse routes kun je op een leuke manier de stad verkennen. Elke wijk/buurt heeft een specifiek karakter. Het is ook een unieke laagdrempelige manier om in beweging te blijven. Een uurtje wandelen levert je naast plezier, lekker buiten zijn, al gauw 6000 stappen op. Een mooie bijvangst van een uurtje bewegen.  

Suggesties zijn welkom
In de komende periode hopen we steeds routes toe te voegen aan de app. Heb je suggesties voor de app dan horen we dit graag. Je kunt via dit contactformulier je suggesties doorgeven.    

Gratis downloaden 
Voor de totstandkoming van de app wil het Sportbedrijf speciaal Henk van Doremalen en Peter Mathijssen bedanken. Als burgers van onze stad hebben zij kosteloos een mooie bijdrage geleverd aan de app. 

Verder Lezen