Sport in Tilburg
»
»

Jantje Beton viert jubileum in Tilburg

21-6-2018 14:07:00

Jantje Beton viert jubileum in Tilburg

Op donderdag 28 juni viert Jantje Beton zijn 50-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met ruim 850 spelende kinderen en een feest in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. De festiviteiten vinden plaats in de Jantje Beton speelwijk Stokhasselt in Tilburg. De wijk is een voorbeeld en inspiratiebron voor andere wijken, waar kinderen dagelijks veel speelplezier beleven.   

Jantje Beton Kinderspelen
De feestelijke dag begint met de Jantje Beton Kinderspelen waarbij ruim 850 kinderen van de basisscholen in de wijk meer dan 50 spelletjes gaan spelen. Zo wordt een hele straat omgetoverd tot stoeprandstraat, gaan kinderen gigantisch grote bellenblazen en trotseren ze allerlei objecten tijdens een obstakelrun. Het startschot wordt gegeven door Anne Appelo samen met ruim 850 zingende kinderen.  

Jantje Beton Feest In de middag zal een feestelijke bijeenkomst zijn met het thema “De toekomst van spelen”. Een aantal deskundigen spreekt over het belang van buitenspelen en hoe buitenspelen ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor kinderen. Ter gelegenheid van het jubileum onthult Prinses Beatrix op een bijzondere wijze een muurschildering van ongeveer 350 m2 op een flat in de wijk, gerealiseerd door kunstenaar Pee-Jay Czifra, die is opgegroeid in Stokhasselt. Hij baseerde de schildering op dromen van de kinderen uit de wijk over buitenspelen. Daarnaast wordt een kinderraad geïnstalleerd, die de taak krijgt jaarlijks onderzoek te doen naar de kwaliteit van buitenspelen in de wijk en de gemeente hierover te informeren en te adviseren.  

Prinses Beatrix en Jantje Beton Prinses Beatrix is beschermvrouw van Jantje Beton. Vrijwel vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor Jantje Beton. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Verder Lezen