Sport in Tilburg
»
»

Inspiratiesessie vrijwilligersbeleid

Inspiratiesessie vrijwilligersbeleid

Ben je continu op zoek naar vrijwilligers? Moet je regelmatig interne "brandjes" blussen? Leun je als vereniging op een kleine groep vrijwilligers die veel werk moeten verzetten? Kom je als bestuur niet aan besturen toe omdat veel van je tijd door operationele zaken wordt opgeslokt? Is het vrijwilligerskorps aan het vergrijzen? Veel verenigingen zullen deze situaties herkennen, het "vrijwilligersbeleid" wordt namelijk al jaren aangemerkt als het grootste knelpunt voor sportverenigingen.

De oorzaken dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden liggen mede in de grote veranderingen in de maatschappij, zeker in de laatste decennia. Verenigingen met een succesvol vrijwilligersbeleid weten in te spelen op deze veranderingen en weten een positieve cultuur binnen de vereniging te creëren waardoor vrijwilligers zich graag willen inzetten.

Blijf als vereniging dus niet klagen dat het vroeger makkelijker was om vrijwilligers te vinden of dat de jeugd niks wil doen! Steek je kop niet in het zand maar kom in actie! De oplossingen zijn er, ook voor jouw vereniging! Het kost tijd, maar het investeren in een goed vrijwilligersbeleid is wat ons betreft de beste, goedkoopste en meest duurzame investering die je als vereniging kunt doen! De voldoening zal bovendien groot zijn als het slaagt!

Op dinsdag 9 april nemen wij je tijdens een inspiratiesessie mee in de veranderende maatschappij, laten we zien hoe je hier als vereniging op in kunt spelen en wat dit betekent voor het vrijwilligersbeleid van jullie vereniging. Ben je na deze bijeenkomst overtuigd dat er binnen jouw vereniging ook veranderingen nodig zijn? Dan staan wij voor je klaar om je in een maatwerktraject verder te begeleiden naar een succesvol vrijwilligersbeleid. Inschrijven kan hier!

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor bestuursleden van Tilburgse sportverenigingen en/of personen die zich in willen zetten voor het vrijwilligersbeleid van jouw vereniging.

Datum: Dinsdag 9 april
Tijd: 19:30u tot 21:30u
Locatie: Sportcomplex T-Kwadraat

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en vrijblijvend.

Verder Lezen