Sport in Tilburg
»
»
»

IJssportcentrum Tilburg klaar voor ijsseizoen: nieuwe boarding en ijsvloer

08-8-2019 13:15:00

IJssportcentrum Tilburg klaar voor ijsseizoen: nieuwe boarding en ijsvloer

Zaterdag 3 augustus is de nieuwe boarding in IJssportcentrum Tilburg opgeleverd door Sidijk en Vogels Bouwmanagement BV. De boarding zal vanaf maandag 12 augustus in gebruik worden genomen. Het is de eerste ijshockeyboarding in Nederland die voldoet aan de nieuwe eisen van de Internationale IJshockeyfederatie (IIHF). Tilburg kiest voor kwaliteit en veiligheid voor spelers en toeschouwers met deze nieuwe boarding. Deze week worden ook de laatste werkzaamheden verricht aan de nieuwe ijsvloer. Het ijssportcentrum maakt zich klaar voor een nieuw ijsseizoen!

Decor voor trainingen en wedstrijden
"Met de nieuwe boarding zorgt Tilburg voor een primeur in Nederland. Hiermee is de veiligheid van spelers en publiek optimaal verzorgd volgens de meeste recente internationale normen. Naast de veiligheid is ook de uitstraling van de hal opgewaardeerd. Een voorbeeld voor andere ijssportaccommodaties in Nederland.", aldus Theo van Gerwen, technisch directeur van de ijshockeybond. Een mooi decor voor trainingen en wedstrijden die plaatsvinden in het IJssportcentrum.

"Wij zijn trots op de nieuwe boarding en de hal van het ijssportcentrum. Daarnaast zijn wij ook blij met de veiligheid die wij onze trouwe supporters, sponsoren en Duitse bezoekers kunnen bieden.", zegt Gerard Arink, algemeen directeur van Tilburg Trappers. De Tilburg Trappers beginnen op donderdag 15 augustus weer met trainen. De eerste oefenwedstrijd thuis is op 15 september. De twaalf clubs van de Oberliga Nord starten op 27 september 2019 aan het nieuwe seizoen. De Tilburg Trappers zal bij de start van het seizoen ESC Wohnbau Moskitos Essen thuis ontvangen.

Shorttrack-talenten
Niet alleen ijshockeyers hebben profijt van de nieuwe boarding. Jonge shorttrack-talenten zullen in Tilburg gaan trainen middels een boost-programma. Doel van dit boost-programma is dat de talenten in de eigen regio zich kunnen door ontwikkelen naar de nationale en internationale top van de shorttrack. Circa 12 talenten zullen vanaf 2 september een programma voor shorttracktraining in Tilburg volgen. De stad Tilburg ligt centraal voor de hele regio Zuid en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De nieuwe boarding van het ijssportcentrum voldoet aan de richtlijnen voor shorttrack wedstrijden.  

Verder Lezen