Sport in Tilburg
»
»

HC Tilburg decor voor drukbezocht vakantietoernooi Hockey

17-10-2019 10:46:00

HC Tilburg decor voor drukbezocht vakantietoernooi Hockey

Op woensdag 16 oktober is het nieuwe seizoen Vakantietoernooien voor alle leerlingen van de Tilburgse basisscholen gestart.

HC Tilburg en Sportbedrijf Tilburg organiseerden voor de tweede keer het hockey toernooi. Er was een grote groei in deelnemersaantallen te zien. Dit jaar namen er maar liefst 662 kinderen van 28 scholen deel aan het toernooi. Ook Kinderstad SportBSO had 1 team afgevaardigd.
Ruim de helft van de kinderen had geen hockeyervaring. Mede door de inzet van combinatiefunctionarissen hebben zij zich ingeschreven voor dit toernooi en voor het eerst kennis gemaakt met de hockeysport.

Ireen van den Assem
Om de kinderen extra te inspireren en te motiveren was international Ireen van den Assem de kinderen komen aanmoedigen. Ook heeft ze de prijzen uitgereikt aan alle winnende teams.
Ireen komt sinds 2010 uit voor Den Bosch en speelde eerder voor Forward Tilburg en Rotterdam.
In 2013 debuteerde ze in de Nederlandse hockeyploeg. Met het Nederlandse team won ze onder meer het Europees Kampioenschap in 2017 en 2019 en het Wereldkampioenschap in 2018.

Clinics en toernooi
De jongste kinderen (groepen 3) kregen een clinic aangeboden door de vrijwilligers van HC Tilburg. Op een speelse manier maakten ze kennis met de diverse onderdelen binnen de hockeysport.

De kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 speelden een toernooi. Totaal hebben 73 teams in diverse categorieën het tegen elkaar opgenomen.
Naast de bekers voor de poulewinnaars werden er ook Fairplay prijzen uitgereikt. Sportplezier staat natuurlijk voorop! Alle winnaars zijn hieronder te vinden.

HC Tilburg
HC Tilburg heeft ruime ervaring met de organisatie van grote toernooien en werd tijdens het evenement ondersteund door de vele vrijwilligers die de club rijk is en de studenten van ROC Sport en Bewegen. 
Ook is er door de club en de organisatie samengewerkt met Bidfood. Hierdoor konden deelnemers tijdens het toernooi genieten van een gezonde snack. 

Het volgende Vakantietoernooi is het zaalvoetbaltoernooi dat op 2 en 3 januari 2020 plaatsvindt. Inschrijven gebeurt via de scholen.

Verder Lezen
Download