Sport in Tilburg
»
»

Goud voor kantine in Sportcomplex Drieburcht

10-4-2019 13:52:00

Goud voor kantine in Sportcomplex Drieburcht

De kantine van Sportcomplex Drieburcht is woensdag 10 april bekroond met het Gouden certificaat 'gezondere Sportkantine'.

Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van Sportcomplex Drieburcht voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. In samenwerking met Team: Fit van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) heeft het Sportbedrijf het assortiment van de kantine in Sportcomplex Drieburcht aangepast. Voor verschillende producten is een gezonder alternatief gekomen. Zo staan er volkoren tosti's op de kaart en schenkt het Sportcafé suikervrije ranja. Op de toonbank staan groente en fruit. En op de menukaart zijn de gezondere keuzes duidelijk zichtbaar gemaakt.

Richtlijnen
De horeca van Sportcomplex Drieburcht is, samen met de loaties Blaak, Roomley en Ruiven, vanaf september 2018 in handen van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg. Sportcomplex Drieburcht is de eerste locatie in Tilburg die voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. In totaal zijn 83 kantines in heel Nederland gecertificeerd door het Voedingscentrum. Hiervan zijn er 17 goud, 43 zilver en 23 brons. Of een kantine het predicaat brons, zilver, goud of ideaal verdient, ligt aan de hoeveelheid betere keuzes die een kantine in verhouding aanbiedt en de uitstraling van de kantine.
In Nederland sport twee derde van de kinderen wekelijks, maar een gezonder aanbod in sportkantines is nog niet overal vanzelfsprekend. Daarom richt JOGG zich op het gezonder maken van de sportomgeving voor jongeren. Via gemeentelijke sportaccommodaties of zwembaden kunnen gemeenten zelf een gezondere omgeving stimuleren.

Laagdrempelig
Wethouder Sport Erik de Ridder: "Als gemeente Tilburg vinden we het belangrijk jongeren te stimuleren gezondere keuzes te maken en geven we graag het goede voorbeeld. Het productenaanbod in sportkantines is daar een voorbeeld van. Sportcomplex Drieburcht laat zien hoe jongeren op een laagdrempelige manier tot gezondere keuzes worden aangezet. We dagen de stad uit dit voorbeeld te volgen en op meer locaties het productenaanbod gezonder te maken. Jongeren moeten kunnen opgroeien in een wereld waarin gezonde keuzes normaal zijn."

Verder Lezen
meer over
Bedrijfssport: nieuwe naam, nieuwe sporten
Volop sportplezier en spanning tijdens het Vakantietoernooi Zaalvoetbal