Sport in Tilburg
»
»

Eerste Hulpverlening voor vrijwilligers

17-1-2018 13:35:00

Eerste Hulpverlening voor vrijwilligers

Wat doe je als iemand zijn enkel verzwikt, een flinke schaafwond oploopt of erger? Iedereen kan zich de kleine of grotere ongevallen wel inbeelden, of dit nu op het sportveld gebeurt of in de kantine van je club. Wat fijn als je dan kunt helpen en met de juiste handelingen erger kunt voorkomen. 

We zetten graag in op deskundigheidsbevordering van Tilburgse vrijwilligers. Vanuit een samenwerking van het Opleidingscentrum Sport en Bewegen van het ROC, Contour de Twern en team Verenigingsondersteuning van het Sportbedrijf starten we binnenkort met verschillende modules op het gebied van eerste hulpverlening: Eerste Hulpverlening Volwassenen (EHV-V), Eerste hulpverlening Kinderen (EHV-K), Basic Life Support Volwassenen (BLS-V) en Basic Life Support Kinderen (BLS-K). We bieden je hiermee graag de mogelijkheid om in 2 avonden een certificaat te behalen volgens de richtlijnen van Medic First Aid (MFA).

Cursusavonden
De cursussen vinden plaats in T-Kwadraat in de avond van 18.30-22.00 uur. Ben je vrijwilliger op jouw club? Vind je het belangrijk dat je kunt helpen als dat nodig is? Dan heb je nu de mogelijkheid om je op individuele basis te scholen op het gebied van Eerste Hulpverlening.  

Ben je benieuwd naar de eerste startdata in februari, wat je leert in de verschillende modules en wat de kosten zijn (mét bijdrage vanuit subsidie deskundigheidsbevordering als je vrijwilliger bent op jouw club)? Check dan snel de website van het Opleidingscentrum van Sport & Bewegen Tilburg waar je onder het kopje 'Eerste hulp' de verschillende modules met inhoud terugvindt.

Verder Lezen