Sport in Tilburg
»
»

Durfallen durven te vallen: 4 Urban Sports-tricks

16-8-2018 10:20:00

Durfallen durven te vallen: 4 Urban Sports-tricks

Vallen en meteen weer opstaan: één van de belangrijkste kreten die rond gaat in de wereld van Urban Sports. Urban Sports zijn sporten in de wijk die het straatbeeld kenmerken. Bekende vormen zijn skaten, freerunning en straatvoetbal, maar er zijn ook minder bekende sporten zoals calisthenics, obstacle run en slacklinen. In dit artikel sommen we 4 diverse Urban Sports-skills op, die jij in Tilburg kunt leren!

Verder Lezen

1.Voor freerunners: 'Dive Roll'

De Dive Roll hoort bij freerunning. Wanneer je snel van een hoger attribuut naar een lager attribuut springt, is het handig om dit ‘zwevend’ te doen. Je duikt als het ware, en sluit vervolgens veilig af met een koprol. Deze skill is voor de echte adrenalinejunkies onder ons en is bijvoorbeeld te leren bij de freerunninglessen van Kunst & Kracht. De essentie van freerunning is een speelse houding. Iedereen passeert een obstakel op zijn eigen manier en in eigen tempo. De Kickflip is een truc die je kunt toepassen tijdens het skateboarden. Eerst spring je met de skateplank de lucht in, om het board vervolgens horizontaal om zijn as te laten draaien en met 2 voeten op de plank te landen. Een plek waar je deze gave trick op rolletjes kunt laten verlopen is Ladybird Skatepark. Dit skatepark is ontworpen en gebouwd door skateboarders. Er zijn diverse lessen te volgen, zodat jij je skills later ook op de vele buitenskatebaantjes kunt showen. Denk wel aan bescherming.

2. Voor skateboarders: 'Kickflip'

De Kickflip is een truc die je kunt toepassen tijdens het skateboarden. Eerst spring je met de skateplank de lucht in, om het board vervolgens horizontaal om zijn as te laten draaien en met 2 voeten op de plank te landen. Een plek waar je deze gave trick op rolletjes kunt laten verlopen is Ladybird Skatepark. Dit skatepark is ontworpen en gebouwd door skateboarders. Er zijn diverse lessen te volgen, zodat jij je skills later ook op de vele buitenskatebaantjes kunt showen. Denk wel aan bescherming.

3. Voor voetballers: 'Akka'

De Akka is één van de bekendste straatvoetbaltricks die er is. Dit trucje wordt ook heel vaak gebruikt door voetballers, omdat het de tegenstander makkelijk op het verkeerde been zet. Met een simpele voetbeweging verplaats je de bal van rechts naar links of andersom. Als jij dit trucje goed kan, zal jij de tegenstander zeker het bos in sturen. Deze skill wordt jaarlijks volop vertoond tijdens de Nationale Straatvoetbaldag in Tilburg.

4. Voor basketballers: 'Basketball Spin'

De naam geeft de truc eigenlijk al prijs. Je ‘spint’ de basketbal eerst snel rond, gooit de bal een klein beetje op en laat ‘m landen op één vinger. Als je op een Tilburgs basketbalveldje deze trick weet uit te voeren, zullen je vrienden gegarandeerd even kijken. Een plek waar je deze behendige skill kunt leren, is bijvoorbeeld Basketballvereniging High Five. In het logo van de club zit de truc zelfs verscholen.