Sport in Tilburg
»
»

Duitsland verslaat strijdend Italië in Tilburg

24-7-2017 14:00:00

Duitsland verslaat strijdend Italië in Tilburg

Duitsland heeft vrijdag een grote stap gezet op weg naar de kwartfinale. In het Koning Willem II Stadion waren de vrouwen van bondscoach Steffi Jones met 2-1 te sterk voor Italië. Daarmee zijn de Italianen na twee wedstrijd al klaar op het EK.

Gezellige drukte
Voorafgaand aan de wedstrijd was het een gezellige drukte in het centrum van Tilburg. Waar de start van de Tilburgse kermis samenviel met de wedstrijd tussen Duitsland en Italië. De supporters van beide landen maakte er vanaf het begin af aan één groot feest van.

Feest op de tribunes
Ook in het Koning Willem II Stadion was de sfeer goed. Voornamelijk veel Duitse fans maakten er negentig minuten lang een feestje van. Al kon er zeker niet ontkomen worden aan de Italiaanse passie. Met Kicky op de tribunes was vervolgens het feest compleet.

Spannende wedstrijd
Een compacte spelende Azzure maakt het Die Frauschaft zeventig minuten lang bijzonder lastig in Tilburg. Door compact spel achterin bij Italië, krijgen de aanvallers van Duitsland nauwelijks de ruimte. Het middenveld en opkomende backs Kerschowski en Maier zijn onnauwkeurig in de afronding. Een fout van Giuliani brengt de Duitsers op voorsprong, maar een Italiaanse aanval is direct dodelijk. 

Verhitte strijd
Tot de zeventigste minuut voeren de Italianen dit spel fantastisch uit, hoewel de Duitse vrouwen het overwicht blijven houden. Dan slaat de vlam in de pan bij de Italianen. Een penalty die benut wordt door Peter, twee keer geel voor Bartoli en een geblesseerde aftocht voor balafpakster Cernoia. "Padrona" Gabbiadini kan daar dan nog maar weinig tegen inbrengen met al haar ervaring. Ze mist snelheid om in aanvallend opzicht te kunnen forceren, hoewel ze het middenveld en haar verdediging veelvuldig weet te behoeden voor nog meer tegengoals door haar spelinzicht en intercepties. Een spannende wedstrijd op het scherpst van de snede en soms er over.

Verder Lezen