Sport in Tilburg
»
»

De Speelsafari: een speelmiddag voor moeders en dochters

09-6-2017 10:03:00

De Speelsafari: een speelmiddag voor moeders en dochters

Donderdagmiddag 8 juni kwamen 8 moeders en 15 kinderen af op de Speelsafari: een  wekelijkse speelroute door de wijk Stokhasselt, opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met ContourdeTwern en de ouderkamers in Stokhasselt. De Speelsafari richt zich op moeders met jonge dochters (zonen mogen ook meedoen) met als doel moeders en dochters meer te laten bewegen en samen te laten spelen. Vorige zomer al is er een pilot van de Speelsafari gestart en deze zomer wordt hier een vervolg aan gegeven. Kartrekker is Loubna. Zij enthousiasmeert moeders om mee te lopen en houdt het contact.

"Ik liep vorig jaar met de pilot al mee en ik was meteen enthousiast. Mijn kinderen vonden het leuk andere kinderen te ontmoeten en de spellen te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat moeders meer tijd doorbrengen met hun kinderen. Door samen te spelen wordt hun band sterker."

De Speelsafari duurt ongeveer 1,5 uur. Elke week wordt er gelopen naar een andere speelplek in Tilburg. Donderdag werd er gelopen van de Dirigent naar de Natuurtuin, waar moeders en kinderen verschillende spellen speelden.  Er werd afgesloten met vrij spelen, wat belangrijk is voor de creativiteit van het kind. Voorafgaand kregen de deelnemers een waterbidon als extraatje. Moeders kunnen door middel van deelname ook sparen voor een speeltas met verschillende speelattributen. 

Het doel is dat er op den duur meerdere groepen ontstaan met enthousiaste moeders als kartrekker. Wellicht in verschillende wijken in Tilburg. 

Samen spelen
De Speelsafari is opgezet voor moeders en door moeders. Hen laten ervaren dat buiten bewegen leuk, gezellig, makkelijk en belangrijk is. Bovendien is het leerzaam, is het goed voor de sociale vaardigheden en het vergroot het zelfvertrouwen van het kind en van de moeder. Tijdens de Speelsafari worden moeders en kinderen door middel van verschillende spelelementen geënthousiasmeerd om samen te gaan spelen en bewegen. Met het uiteindelijke doel dat moeders  het buitenspelen bij hun kinderen meer stimuleren. Voor moeders is het daarnaast een mooie mogelijkheid om in contact te komen met andere moeders en de wijk beter te leren kennen.

De Speelsafari vindt elke donderdagmiddag om 15.15 uur plaats en start bij de Dirigent. Opgeven kan via speelsafari@tilburg.nl of via de ouderkamers in Tilburg-Noord. Bij veel animo kan er ook gestart worden op andere dagen.

Verder Lezen