Sport in Tilburg
»
»

De eerste in Brabant: Virtual Squash & Gaming

De eerste in Brabant: Virtual Squash & Gaming

Tilburg heeft een primeur. Vanaf 8 april gaat de eerste virtual squashbaan van Brabant open voor publiek in Squashcentrum T-Kwadraat. Het is de derde stad van Nederland met een virtual squashbaan. Met deze baan heeft Tilburg er een nieuwe, innovatieve en interactieve manier van sporten bij. 

Virtual Squash & Gaming maakt van een traditionele squashbaan een hyper moderne sportplek. Met verschillende spellen en trainingsoefeningen is dit voor zowel de beginner als de ervaren squasher een unieke manier om te squashen. Leuk met vrienden, maar ook voor kinderfeestjes of teamuitjes.  

Virtual Squash & Gaming is een sport- en spelaanbod in een driedimensionale omgeving op een squashbaan. Er wordt door middel van een beamer een projectie gemaakt op de muur. Deze is interactief en reageert op de aanraking van de bal of de aanraking op de muur. De speler kan zelf diverse spellen en sportactiviteiten oproepen en spelen; denk aan darten, muziekspellen, of aliens proberen te raken met de bal. Het is een hele nieuwe beleving met visuele en geluidseffecten waardoor er een andere dimensie aan het squashen wordt gegeven. Men kan alleen spelen, of met tweeën en voor de fanatiekelingen is er ook een competitie-element aanwezig.   

Er is ook een gratis app te downloaden ('interactiveSQUASH', verkrijgbaar op Apple en Android ) waarmee je via bluetooth verbinding kunt maken met het squashscherm en tegen iedereen ter wereld kunt spelen. 

Vanaf 8 april 2019 is deze nieuwe activiteit online te reserveren voor een toeslag van € 5 op het reguliere squashtarief. Zie de oranje knop hiernaast.

Verder Lezen