Sport in Tilburg
»
»

De 5 leukste studentensporten in Tilburg

De 5 leukste studentensporten in Tilburg

Zondag 17 november is het internationale studentendag en daarom zetten wij voor jullie de 5 leukste studentensporten op een rij. Ben jij een Tilburgse student of studeer je in Tilburg? Dan moet je deze sporten zeker een keer uitproberen!

Verder Lezen

1. Op Wobble met Aqua-Float

Wil jij na afloop van een dag hard studeren ook even lekker afkoelen, neem dan eens een les Aqua-Float! Bij Aqua-Float draait alles om het houden van balans. Je oefent namelijk 30 minuten lang oefeningen uit op een drijvende mat. Vanwege de bewegingen op de mat door het water is dit extra lastig. Een complete workout van een half uur, wie wil dat nou niet? Het kan iedere dinsdag- en vrijdagavond bij Sportcomplex Drieburcht. Spreekt deze sport je aan? Meld jezelf dan aan en doe een keer mee!
Sportbedrijf Tilburg

2. Train je spieren met Aqua-Bootcamp

Nu het toch over watersport gaat, hebben we er nog wel eentje voor je: Aqua Bootcamp! Actie, snelheid, conditie, kracht én samenwerking komen op een uitdagende wijze samen in en rond het zwembad. Het is een mix van zwemmen en fitness, waarbij flinke inspanning vereist is. Benieuwd? Meld jezelf dan aan voor een proefles. Deze sport kun je iedere dinsdag en donderdag doen bij Zwembad Reeshof en Recreatiebad Stappegoor.
Sportbedrijf Tilburg

3. Ervaar de voordelen van banenzwemmen

Banenzwemmen is de perfecte workout, omdat je er ontzettend veel doelen mee bereikt. Het is een goede manier om de biertjes van de dagen ervoor eraf te werken want je verbrand er flink wat calorieën mee! Je werkt aan je conditie en maak je vastzittende spieren los. Je voelt je gewichtloos in het water en kunt vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Voor mensen met een blessure is dit dus ook heel fijn. Dit kan worden gedaan bij Sportcomplex Drieburcht, Zwembad Reeshof en Recreatiebad Stappegoor. Het kan eigenlijk 7 dagen per week, op elk gewenst tijdstip wel ergens!
Sportbedrijf Tilburg

4. Verbeter je voetbaltechniek met SoccerSquash

Bij deze combinatie van squash en voetbal staan snelheid, techniek en plezier centraal. Het is de bedoeling dat je de bal tegen de muur aan schiet en je het je tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt om de bal weer terug te spelen. Benieuwd naar de regels? Check dan even onze website www.sportintilburg.nl. Kom het een keer uitproberen bij Squashcentrum T-Kwadraat!
Sportbedrijf Tilburg

5. Squash, de ultieme studentensport

Squash is de snelste racketsport ter wereld. Je kan dit in je eentje of met z'n tweeën doen. Het draait bij squash allemaal om fitheid, snelheid en techniek. Wat maakt squash nou de ultieme studentensport? Het is gewoon een ontzettend leuke bezigheid! Bij Squashcentrum T-Kwadraat kun je ook virtueel squashen. Check even deze pagina voor meer informatie over virtual squash: https://www.sportintilburg.nl/activiteiten/virtual_squash__gaming
Sportbedrijf Tilburg