Sport in Tilburg
»
»

Bedrijf in Beweging: DB Schenker

06-9-2019 10:17:00

Bedrijf in Beweging: DB Schenker

In deze nieuwe rubriek maak je kennis met verschillende bedrijven uit de regio Tilburg. Variërend van een klein commercieel bedrijf, een afdeling van de gemeente of juist een groot accountantskantoor. Vandaag spreken we Danny Hogeweg van Schenker Logistics Nederland B.V., een van de wereldwijde vestigingen van moederbedrijf DB Schenker. DB Schenker is één van de toonaangevende logistieke dienstverleners in Tilburg. DB Schenker doet al een aantal jaren mee aan diverse competities en clinics van Bedrijfssport.

Danny is werkzaam als Warehouse Manager bij Schenker Logistics Nederland B.V. in Tilburg. In Tilburg zijn er verschillende vestigingen voor de producten Land Transport en Contract Logistiek. Danny werkt als warehouse manager voor Contract Logistiek op de vestiging op het industrieterrein de Katsbogten. Het bedrijf neemt sinds 2014 deel aan Bedrijfssport. Gestart met alleen deelname in het voorjaar, later ook een enkele keer in het voor- én najaar. In de afgelopen jaren hebben ze aan verschillende competities en clinics deelgenomen. Tennis, klimmen, salsa dansen, curling, yoga, voetbal, handboogschieten, karten en bowlen. Bij karten en bowlen hebben ze veel prijzen gewonnen.  

Bevordering van samenwerkingen
"Wat ik zo leuk vind aan Bedrijfssport, is het ontdekken van andere sporten." zegt Danny. "Tijdens deze ontdekkingstocht zorgt de onervarenheid voor onhandige, stuntelige, maar vooral ook grappige situaties. Dit versterkt de gezelligheid tijdens en na deelname. Daarnaast is het gewoon leuk om te bewegen en brengt het wedstrijdelement enige onderlinge strijd van 'het willen winnen' met zich mee. "

"De onderlinge relatie en samenwerking tussen collega’s versterkt wanneer je elkaar leert kennen buiten de standaard werkomgeving. Dit is nog beter als het collega’s zijn van verschillende afdelingen. Je weet elkaar daardoor makkelijker te vinden en zoekt de samenwerking op. Er is tevens meer geduld en begrip voor elkaars werk. Het enthousiasme en de strijd tijdens deelname wordt op een positieve manier meegenomen naar het werk. Het geeft aanleiding tot uitwisselen van de verschillende belevingen."

Sportieve uitdagingen
"Vanuit het bedrijf wordt 1x per week fitness aangeboden. Maar er zijn ook verschillende initiatieven door medewerkers. Zo zijn er veel collega’s die een wandeling maken tijdens de lunchpauze, een voetbalwedstrijd organiseren tussen verschillende vestigingen of met elkaar mountainbiken. Het grootste initiatief is deelname aan de ROPARUN. "Volgend jaar nemen we met een team collega’s voor de 7de keer deel aan deze zeer sportieve uitdaging voor het goede doel. Deelname wordt door het bedrijf gesteund. Voor het inzamelen van geld voor het goede doel komen vaak weer nieuwe sportieve initiatieven."

Leukste herinnering
"In de jaren van deelname hebben we erg veel leuke herinneringen opgedaan. De gezelligste herinnering is ‘de derde helft’ waarbij we met z’n allen, collega’s en deelnemers van andere bedrijven, nog een biertje drinken."

Sport in Tilburg wenst de medewerkers van Schenker de komende jaren nog veel plezier tijdens Bedrijfssport en alle andere sportieve uitdagingen!

Verder Lezen